Hjem > H > Hvilken Spenning Skal En Lysdiode Ha?

Hvilken spenning skal en lysdiode ha?

Avhengig av hvilket materiale som brukes til å produsere lysdioder, får de ulike farger og elektriske egenskaper. Klassiske, røde lysdioder drives vanligvis med en spenning fra 1,8 V til 2,4 V og strøm fra 5 mA til 10 mA.

Les mer

Folk spør også hva påvirker levetiden til en led lyskilde?

Levetiden for en LED-modul i en armatur avhenger av hvor mye lysutbyttet synker ved en gitt omgivelses temperatur. L70, L80 eller L90 angir hvor mange lumen (i prosent av det opprinnelige lumennivået) som gjenstår ved slutten av produktets levetid. Hvor mange poler har en lyspære? Batteriet får strømmen til å gå ved hjelp av to poler: en plusspol og en minuspol. Når ei lyspære kobles til et batteri med ledninger, begynner det å gå strøm i ledningen og gjennom lyspæra.

Du kan også spørre hvordan ble lyspære oppfunnet?

Den aller første brukbare glødelampen ble laget av den tyske urmakeren Heinrich Göbel i New York i 1854. Han hadde ikke gode nok strømkilder, derfor ble utnyttelsen av glødelampen dyr og upraktisk. Senere laget briten Sir Joseph Wilson Swan den første teknisk brukbare glødelampen som ble produsert i en fabrikk. Hvordan få lys i en lyspære? Når det går ein elektrisk straum gjennom tråden i pæra, blir det danna varmeenergi som gjer at tråden begynner å gløde og dermed skapar lys.

Hvordan oppstår et positivt hull i en halvleder?

Dersom halvlederen tilkobles en ytre krets med en spenningskilde slik at siden med p-type blir positiv i forhold til siden med n-type, vil positive hull fra p-siden trekkes mot den mer negative n-siden. Hullene vil vandre inn i den negative n-siden, hvor de vil rekombinere med elektroner (hullene fylles av elektroner). Hvordan koble en diode? Lysdioden leder strøm bare en vei, og må derfor kobles rett vei. Den lengste elektroden må kobles til den ledningene som fører til pluss på batteriet og den korteste til minus. En enkel huskeregel er at den korte elektroden er mindre og ”har et minus” og skal til minus på batteriet.

Hva er resistens elektrisitet?

Resistans er et mål for motstanden mot elektrisk strøm i en krets. Resistans måles i ohm og har den greske bokstaven omega (Ω) som symbol. Ohm har navnet sitt etter Georg Simon Ohm (1784-1854), en tysk fysiker som studerte forholdet mellom spenning, strøm og resistans. Han er kreditert for å ha formulert Ohms lov. Deretter, hvorfor lyser dioder? En lysdiode (LED: Light Emitting Diode) er en spesiell diode som lyser når det går strøm gjennom den (riktig vei). Den fås i mange størrelser og farger, og for ulike strømstyrker og spenninger. Grunnen til at den brukes så mye, er at den trenger så lite strøm, at den ikke blir særlig varm og at den har så lang levetid.

Så, hva kan vi bruke en transistor til?

Transistorer brukes innen elektronikk til forsterkning, kontroll og generering av elektriske signaler. Den ble oppfunnet 1948 av amerikanerne J. Bardeen, W. H. Brattain og W. Shockley.

By Euphemie

Hvordan lade elbil med SMS? :: Hvordan funker en lysdiode?
Nyttige lenker