Hjem > H > Hvordan Funker En Lysdiode?

Hvordan funker en lysdiode?

Lysdiode er en lysemitterende diode, oftest forkortet LED. Det er en halvlederdiode som stråler ut lys når det går elektrisk strøm gjennom den. Fotodiode er lysfølsom komponent som genererer strøm, avhengig av hvor mye lys som treffer den. Zenerdiode brukes for å begrense spenningen over en elektronisk krets.

Les mer

Folk spør også kan led-pærer ta fyr?

Siden LED-pærer er så effektive slipper de også ut veldig lite varme, noe som gjør dem mindre brannfarlige. Har du downlights med LED-pærer og erstatter disse med tradisjonelle lyspærer (halogen) kan du risikere at varmebeskyttelsen i installasjonen ikke tar høyde for varmen som utvikles ved bruk av en vanlig pære. Hva er egentlig en LED? En lysdiode, egentlig lysemitterende diode (LED), er en diode som utstråler lys under tilførsel av elektrisk strøm. Strålingen fra en lysdiode er inkoherent smalbåndet og resulterer i et énfarvet lys , såkalt elektroluminescens.

Hvordan funker lyspære?

Lyspære er den vanligste typen elektrisk lampe. Den virker ved at en metalltråd blir påtrykket en elektrisk spenning, og motstanden i tråden gjør at den blir varm og begynner å gløde. Den delen av varmestrålingen som ligger innenfor det synlige området, oppfattes av øyet som lys. Deretter, hvorfor kan en diode lede strøm bare i en retning? Dioden har to tilkoblinger hvor den ene blir kalt katode og den andre anode. Hvis vi kobler den positive polariteten til anoden og negativ polariteten til katoden leder den strøm. Snur vi derimot dioden sperrer vi for strømgjennomgang og den vil da fungere som en veisperring.

Man kan også spørre hvilken vei kan strømmen gå gjennom en diode?

Dioden kan i all hovedsak kun lede elektrisk strøm fra anoden til katoden (se strømretning). Denne retningen kalles diodens lederetning og følger pilen i diodesymbolet. Den andre retningen kalles diodens sperreretning. Kan man bruke LED-pære i halogenlamper? LED-spotlys krever en ny transformator

Det er derfor to grunner til at de gamle transformatorene til halogenpærer ikke virker med LED. LED-spotlys krever derfor en annen type omformer, en såkalt LED-driver. Når du skifter fra halogenspotlys til LED, må du altså også bytte ut den gamle transformatoren med en LED-driver.

Du kan også spørre hvor mye strøm bruker en lysslynge?

En lysslynge med 480 dioder av LED, bruker 5 kr i strøm, det samme gjør et middels stort plasttre dekket med lysdioder. Blir LED lys svakere? Ja, led lys vil svekkes over tid. Derfor er det kjedelig å montere opp en ny led armatur vedsidenav et som er noen år gammelt, da ser du ganske så stor forskjell.

I forhold til dette, hvordan fungerer en led?

I motsetning til en glødepære er en LED-pære ikke utstyrt med en metalltråd, som varmes opp av elektrisk energi. I stedet fungerer LED som en slags omvendt solcelle. Det vil si at i stedet for å konvertere lys til energi, konverterer LED-pærer energi til lys ved å sende strøm gjennom dioden.

By Dillon

Hvilken spenning skal en lysdiode ha? :: Hvordan få TV i bobilen?
Nyttige lenker