Hjem > H > Hvordan Forlenge Brøk?

Hvordan forlenge brøk?

Å utvide en brøk betyr å multipliseres teller og nevner med samme tall. Brøken beholder samme verdi.

Les mer

Hvordan forkorte en brøk så mye som mulig?

En brøk forkortes ved at man først finner største felles faktor. Med største felles faktor mener vi det høyeste tallet som både telleren og nevneren kan deles på. Deretter må du dele telleren og nevneren med dette tallet slik at brøken blir så forkortet som mulig. Hvordan addere med brøk? Svar:

  1. Finn fellesnevneren - tallet som er delelig med begge nevnere. Fellesnevneren er tallet som har begge nevnere som faktorer.
  2. Utvid brøkene - multipliser nevneren med det tallet som gir fellesnevneren.
  3. Svaret er en brøk der telleren er summen av tellere i de utvidete brøkene og nevneren er fellesnevneren.

Hvordan forkorte brøk med algebra?

Alle likeverdige brøker kan reduseres til en brøk der teller og nevner ikke har felles faktorer. Det kalles å forkorte brøken og gjøres ved å faktorisere teller og nevner og stryke felles faktorer i teller og nevner mot hverandre. Her er to 2-tall i telleren strøket mot to 2-tall i nevneren. Folk spør også hvordan forkorte brøk på kalkulator? Det finnes separate kalkulatorer for å forkorte brøker og vise dem på prosentform. Skriv inn brøken og klikk på «forkorte» eller «prosentform» for å se svaret.

Hva betyr forkort?

Forkortelse betegner en kortform av et eller flere ord som blir representert med en eller flere bokstaver hentet fra ordet eller ordene for at de skal få en kort (og gjerne også hensiktmessig) form. Hvordan gjøre om brøk til blandet tall? Det er to måter vi kan gjøre en uekte brøk om til blandet tall: 1) Summer nevneren med seg selv helt til summen er mindre eller lik telleren. Hvis summen er mindre enn telleren, er differansen mellom telleren og summen en rest. 2) Divider telleren med nevneren.

Også, hvordan finne ut hvilken brøk som er størst?

For å kunne avgjøre hvilken brøk er størst, må brøkene ha samme nevner. Den enkleste måten å få samme nevner i brøkene på (finne fellesnevner), er å multiplisere nevnere, altså 2⋅4=8. Hvordan forkorte uekte brøk? Forkorte brøk

Alle likeverdige brøker kan reduseres til en brøk der teller og nevner ikke har felles faktorer. Det kalles å forkorte brøken og gjøres ved å faktorisere teller og nevner og stryke felles faktorer i teller og nevner mot hverandre.

Hva er en likeverdig brøk?

Brøker som representerer samme verdi, men har ulike tellere og nevnere, kaller vi likeverdige brøker.

By Desiree Caoile

Hvordan skrive som prosent? :: Hva er mm forkortet for?
Nyttige lenker