Hjem > H > Hva Er Mm Forkortet For?

Hva er mm forkortet for?

millimeter (mm) – en SI-enhet for lengde lik 103 meter (1 tusendedels meter)

Les mer

Man kan også spørre hvordan skrive forkortelser i tekst?

Det er en god skriveregel å unngå forkortelser i løpende tekst. Skriv ut forkortelsene til hele ord, da blir de lettere å lese! Hovedregelen er at forkortelser skal ha punktum, men dette gjelder ikke for mål, mynt og vekt, og heller ikke for initialord (for eksempel FN, EU, UDI). Hvordan skriver man blant annet? Det feilskrevne ordet 'blandt' er et av de ordene folk søker oftest etter i Bokmålsordboka. Hovedregelen er at man bruker «andre» om mennesker og «annet» om gjenstander: I stua satt blant andre Al Pacino og Herbert von Karajan. Jeg tok blant annet med meg et balltre.

Man kan også spørre hva menes med evt?

Evt., forkortelse for «etter (begynnelsen av) vår tidsregning», i mange sammenhenger brukt i stedet for e.Kr. (etter Kristus, Kristi fødsel) som en religionsnøytral tidsangivelse for samme tidsregning. Hvordan å forkorte en brøk? En brøk kan omgjøres til en likeverdig brøk ved å dividere med det samme tallet både i telleren og i nevneren. Dette kalles å forkorte brøken. Både teller og nevner må være delelige på tallet. Det kan være vanskelig å finne ut hvilket tall som kan deles på både teller og nevner.

Ta dette i betraktning, er det lov å skrive åssen?

Bevisste språkbrukere som vet at åssen er tillatt i bokmålsrettskrivinga, og som kanskje òg sier åssen, kan komme til å velge denne varianten, men de vet da at det er et markert valg. Dessuten, hvordan forkorte gjennomsnitt? "Gj. snitt" er en vanlig måte å forkorte på. "Snitt" er en kortform av "gjennomsnitt" og kan også brukes.

Deretter, hva er forkortelsen for eventuelt?

Det er ev. som er den riktige forkortelsen. Det er den korteste varianten, og korthet er som kjent mye av vitsen med forkortelser. Forkortelsen dekker alle former av ordet, både eventuell, eventuelt og eventuelle. I forhold til dette, hvem gjelder skipssikkerhetsloven for? Lovens saklige virkeområde. Loven får anvendelse for norske og utenlandske skip. For skip under 24 meter største lengde som brukes utenfor næringsvirksomhet, gjelder loven likevel ikke.

Man kan også spørre hva var årsaken til at ism ble innført?

I etterkant av ulykken ble ISM koden (International Safety Management) innført. Hensikten var å innføre en internasjonal standard for en sikker drift og operasjon av skip. Koden krever at et system for sikker operasjon av skip etableres av den som i henhold til koden defineres som «eier av skipet».

By Zak

Hvordan forlenge brøk? :: Hvordan forkorte for eksempel?
Nyttige lenker