Hjem > H > Hvordan Skrive Per Dags Dato?

Hvordan skrive per dags dato?

DD og PR. TELEFON. Uttrykk som PR. DATO regnes også som norske, selv om DATO er en latinsk kasusform av DATUM.

Les mer

Hvordan referere til lover og forskrifter?

I TEKSTEN:

(Arbeidsmiljøloven, 2005, § 2-2). Eg viser her til arbeidsmiljøloven (2005, § 2-2). Oppgi korttittel og årstal til den opprinnelege lova. Opplysningar om korttittel finst under kvar lov i Lovdata.
Hvordan refere til paragrafer? Det henvises til lovbestemmelser ved bruk av paragraftegnet «§». Det skal være mellomrom etter paragraftegnet. I lovhenvisninger med korttittel brukes ikke genitivsform. Det kan vises til flere paragrafer med to paragraftegn, uten mellomrom.

Tilsvarende, hvordan referere til lovtekster?

Tittelen skrives med liten forbokstav. ”Grunnloven” kan imidlertid skrives med stor forbokstav. Årstall og nummer. Fra og med 1969 er alle lover nummererte pr. år, og for disse lovene kan det av og til være nok med en henvisning til nummer og år, med skråstrek mellom nummeret og det firesifrede årstallet. Hva betyr mtp på norsk? Kan skape forvirring: Forkortelsen kan være ukjent og skape forvirring: Mtp. (med tanke på), SPI (støyplageindeks), MB (megabyte) og mange andre.

Så, hvordan skrives mm?

En millimeter er det samme som tusendels meter eller 1 / 1 000 meter (skrives 10-3 på standardform). Symbolet for millimeter er mm. Hvordan skriver man tall på norsk? Hovedregelen er at vi skriver små tall (til og med tolv) med bokstaver. Innenfor samme setning eller samme avsnitt bør vi være konsekvente og velge enten siffer eller bokstaver. Eksempel: barn mellom 6 og 14 år (ikke «mellom seks og 14 år»).

Angående dette, hvordan skrive dato på norsk?

Den tradisjonelle rekkefølgen dag-måned-år (f. eks. 17.05.2014) er i samsvar med vanlig talemål og hvordan rekkefølgen er når man skriver månedsnavnet fullt ut: . Tilsvarende, hvordan skrive forkortelser i tekst? Det er en god skriveregel å unngå forkortelser i løpende tekst. Skriv ut forkortelsene til hele ord, da blir de lettere å lese! Hovedregelen er at forkortelser skal ha punktum, men dette gjelder ikke for mål, mynt og vekt, og heller ikke for initialord (for eksempel FN, EU, UDI).

Hva betyr tre punktum?

Et avbrytningstegn eller utelatelsestegn finner du gjerne under betegnelsen ellipse i tekstbehandlingsprogrammet. Det er ett sammensatt tegn bestående av tre prikker. Hvis man bryter av en setning mellom to ord, skal det være mellomrom før de tre prikkene.

By Aeriell Bearman

Hvordan forkorte for eksempel? :: Hva betyr jf jus?
Nyttige lenker