Hjem > H > Hvordan Få Tilbake Utenlandsk Moms?

Hvordan få tilbake utenlandsk moms?

For å få tilbake avgiftene må du:

  1. sende søknad til Tolletaten om å få tilbake toll,
  2. og sende søknad til Skatteetaten om å få tilbake mva og særavgifter.

Les mer

Du kan også spørre når er man momspliktig?

Det er imidlertid først når du har solgt mva-pliktige varer og tjenester for over 50 000 kroner innenfor en periode på 12 måneder at du skal registrere deg i Merverdiavgiftsregisteret. Det skal ikke legges til utgående mva på salget før virksomheten er registrert i Merverdiavgiftsregisteret. Hva er merverdiavgift enkelt forklart? Merverdiavgift (mva) er en skatt du som forbruker betaler på nesten alle varer og tjenester. For bedrifter og organisasjoner som skal betale merverdiavgift til staten, er merverdiavgiften som regel ingen kostnad.

Tilsvarende, hvor mye kan jeg tjene uten å betale mva?

Du blir mva-pliktig i det øyeblikket omsetningen din passerer 50.000,- i løpet av en tolvmånedersperiode. Du skal altså ikke legge til mva på prisen før du overstiger grensen på 50.000,-. Den fakturaen som gjør at omsetningen passerer 50.000,- skal være med mva (men ikke før du er registrert i mva-registeret). Angående dette, hvordan unngå fortollingsgebyr? Meld fra til transportøren hvis du vil fortolle varen selv

Hvis du fortoller varen selv kan du unngå fortollingsgebyret til transportøren. I praksis er det lite eller ingenting å spare på dette, da erfaring har vist at transportørene likevel tar seg betalt for lagring og ekspedering av sendingen.

Hvordan kjøpe uten mva?

Omsetter du for mindre enn 50 000 i løpet av tolv måneder kan du melde deg ut av Merverdiavgiftsregisteret. Da må du ikke kreve MVA fra kundene dine, men du har heller ikke rett på fradrag for inngående MVA. Hvordan bli momsregistrert? På skatteetaten.no/mva kan du søke om registrering i mva-registeret. Før du registrerer selskapet må selskapet ha organisasjonsnummer og den næringsdrivende/representanten for selskapet må være elektronisk bruker (tilgang til Altinn) slik at du eller representanten for selskapet har tilgang til signering i Altinn.

Hvordan finner jeg mitt mva nummer?

Er foretaket registrert i Merverdiavgiftsregisteret, skal bokstavene MVA stå bak organisasjonsnummeret. Dette forteller at du har rett og plikt til å legge merverdiavgift på salgsprisen. Forretningsdokumentene som er knyttet til omsetning av varer og tjenester kalles salgsdokumenter. Deretter, er enkeltmannsforetak momspliktig? Som alle andre foretak i Norge må vi som driver enkeltmannsforetak legge til moms på utgående fakturaer. Dette gjelder dog kun først når du har blitt registert i merverdigavgiftsmanntallet. Vanligsvis kan du ikke registere deg her før du har passert kr 50 000,- i omsetning i løpet av en 12 måneders periode.

Hva er VOEC listen?

Utenlandske nettbutikker og e-markedsplasser har plikt til å kreve inn norsk merverdiavgift på elektroniske tjenester og varer med verdi under 3000 kroner. For å håndtere dette må de registrere seg i en forenklet ordning hos Skatteetaten. Ordningen heter VAT On E-Commerce (VOEC).

By Ja Schustrich

Hva skyldes ventrikkelflimmer? :: Er VAT mva?
Nyttige lenker