Hjem > H > Hva Skyldes Ventrikkelflimmer?

Hva skyldes ventrikkelflimmer?

Ventrikkelflimmer kan komme som følge av et hjerteinfarkt, men det kan også oppstå som første tegn på sykdom i hjertet. Narkotiske stoffer som kokain og amfetamin kan påvirke hjertet i stor grad, og gi ventrikkelflimmer, som videre kan føre til plutselig død.

Les mer

Er ventrikkelflimmer hjertestans?

Ventrikkelflimmer er en alvorlig form for hjerterytmeforstyrrelse og står bak de fleste tilfellene av plutselig hjertedød. Derav, hva er forskjellen på atrieflimmer og ventrikkelflimmer? Flimmer kan oppstå i forkamrene (atriene) eller hjertekamrene (ventriklene), og kalles da henholdsvis atrieflimmer og ventrikkelflimmer. Flimmer som oppstår i hjertets hovedkamre, ventriklene, for eksempel ved et akutt hjerteinfarkt, kan være livstruende.

Er Ventrikkeltakykardi farlig?

Ventrikkeltakykardi kan føre til død. Behandling for takykardi består i medisiner og/eller kirurgiske prosedyrer. Hos noen pasienter opereres inn en defibrillator i brystveggen som kan bidra til å regulere hjerterytmen. Er hjerteflimmer arvelig? Dersom foreldrene dine har atrieflimmer, er faren for at du også får det større enn for andre. En ny studie viser at sykdommen er arvelig.

Hva gir oftest ventrikkelflimmer?

Årsaker til ventrikkelflimmer

Hjerteflimmer skyldes vanligvis underliggende hjertesykdom, enten hjerteinfarkt eller andre typer skader på hjertet som forstyrrer de vanlige elektriske impulsene i hjertet.
Tilsvarende, er hjertestans og hjerteinfarkt det samme? Hvis en stor del av hjertemuskelen er skadet, klarer ikke hjertet å pumpe like godt som før. Tilstanden kalles akutt hjertesvikt. I verste fall kan hjerteinfarkt hurtig utvikle seg til en hjertestans. Det er derfor viktig å reagere raskt på symptomer, ringe 113 og få behandling så fort som mulig.

Man kan også spørre hva er ablasjonsbehandling?

Ablasjon er en behandlingsmetode for å fjerne de områdene i hjertets forkamre som er årsak til atrieflimmeret. Ved ablasjon «ødelegger» vi en liten del av vevet slik at uønskede elektriske forstyrrelser blir blokkert. Behandlingen foregår på et elektrofysiologisk laboratorium på sykehuset. Man kan også spørre hva skjer hvis hjertet stopper? Når hjertet slutter å pumpe blod, mister de vitale organene blodtilførselen. Når hjernen ikke får nok blod, vil du: miste bevisstheten. slutte å puste.

Kan man kjenne hjerteflimmer?

Om du mistenker at du kan ha atrieflimmer, kan du kjenne på pulsen din ved å legge peke- og langfinger langs pulsåren på håndleddet. Kjenner du uregelmessig puls over tid, kan dette indikere atrieflimmer og du må vurdere å oppsøke lege.

By Shanley Llyod

Er arytmi farlig? :: Hvordan få tilbake utenlandsk moms?
Nyttige lenker