Hjem > H > Hvordan Finne Slektninger?

Hvordan finne slektninger?

Slektsforskning på 1-2-3

  1. Digitalarkivet.no. På Digitalarkivet kan du reise tilbake i tid og søke opp dine forfedre på nett hjemme fra din egen stue.
  2. Nasjonalbiblioteket.no. Hos Nasjonalbiblioteket kan du finne opplysninger du ikke finner i kirkebøker og folketellinger.
  3. Slekt og Datas gravminnebase.

Les mer

Hvor langt tilbake er det mulig å spore slekt?

Nordmenn flest kan ha håp om å spore de fleste av sine norske forfedre rundt 250 år tilbake i tid, det vil si midten av 1700-tallet ettersom kirkebøker for de fleste delene av landet er bevart etter denne tid, og så er det søkbare folketellinger fra 1701 og 1801 og senere. Hvor finner jeg kirkebøker? Hvor finnes kirkebøkene? På Digitalarkivet kan du bruke både skannede og transkriberte, søkbare kirkebøker for hele landet. Nyere kirkebøker som ikke er tilgjengelige i Digitalarkivet, oppbevares enten i statsarkivene, eller kan fremdeles befinne seg på menighetskontorene.

Ta dette i betraktning, hvordan finne navn på oldeforeldre?

Det første stedet du kan begynne letingen etter oldemor er i Slekt og Datas gravminnebase, hvor over 2,7 millioner gravsteder er registrert. Mange av dem er registrert med bilde. Når du søker etter en person i Gravminnebasen vil du i de fleste tilfeller få opp fødselsdato i tillegg til navnet. Folk spør også hvor mange forfedre har vi? Aner betyr i dag forfedre i sin alminnelighet. Vi har 4 besteforeldre, 8 oldeforeldre, 16 tippoldeforeldre og så videre.

Følgelig, hvordan søke i kirkebøkene?

Du kan søke i kataloger over arkiver i den nasjonale søketjenesten Arkivportalen. Her finner du opplysninger om arkiver og dokumenter som finnes i Riksarkivet, statsarkivene og i mange andre institusjoner som oppbevarer arkiver. Hvordan vite om man er same? Det er ikke alltid så enkelt å finne ut om noen var samer, men ofte ser du det på navnet og noen ganger er det også oppført hvilket språk folk snakket i folketellingene og innimellom har presten skrevet om de var samer i kirkeboken sin.

Hva er en slekt?

Slekt eller slektskap betegner en felles opprinnelse for enten personer, andre organismer, arter, biologiske grupper eller – i overført betydning – også ideer eller ting. Følgelig, hvor mye dna deler kusiner? Hvor mye DNA deler søskenbarn? Du deler omtrent 50 % av ditt DNA med dine foreldre og barn, 25 % med dine besteforeldre og barnebarn, og 12,5 % med dine søskenbarn, onkler, tanter, nevøer og nieser. Et treff på 3 % eller mer kan være nyttig for slektsforskningen din, noen ganger også enda mindre.

Hvor kan jeg finne slektstreet mitt?

På Digitalarkivet finner du skiftemateriale fra hele landet. Digitalarkivet er Arkivverkets nettportal for søk i digitalt arkivmateriale.

By Carmon

Hvordan søke i Digitalarkivet? :: Hvor er innboksen på Facebook?
Nyttige lenker