Hjem > H > Hvordan Finner Man Fellesnevneren?

Hvordan finner man fellesnevneren?

Produktet av alle nevnere er fellesnevneren.

Multipliser alle nevnere og svaret er fellesnevneren. Dette er en rask måte å finne fellesnevneren og det fungerer bra når nevnere er små tall. Hvis nevnere er store tall, vil denne produktet bli enda større tall.

Les mer

Hvordan regne brøk med forskjellige nevnere?

Brøker med forskjellig nevner må endres, så brøkene får samme nevner. Vi ganger tellerne og nevnerne med samme tall, altså utvider brøkene. 2 utvidesmed 3, og 3 utvides med 2. Ved å gange to brøker med hverandres nevner, får brøkene alltid lik nevner, selv om det ikke alltid er minste felles nevner, som dermed dannes. Hvordan regne ut brøk med deling? Man deler en brøk med en annen brøk ved at telleren og nevneren i den andre brøken bytter plass, og deretter ganges denne brøken med den første brøken.

Hvordan finne likeverdige brøker?

Hvordan kan du se at brøkene er like uten å tegne? Hvis telleren og nevneren i en brøk har felles faktor og telleren og nevneren divideres med denne, vil svaret være en likeverdig brøk. Og et annet spørsmål, når må man finne fellesnevner? Når nevner er forskjellig

Når man skal legge sammen eller trekke fra to eller flere brøker med forskjellig nevner, må man først finne fellesnevner. Vi finner nevnerens minste felles multiplum, det minste tallet som begge nevnerene går opp i. Det minste tallet både to og tre går opp i er seks.

Hvordan man utvider en brøk?

Å utvide en brøk betyr å multipliseres teller og nevner med samme tall. I forhold til dette, hva er teller og nevner i brøk? En brøk skrives vanligvis med en brøkstrek som ab (eller a/b) hvor b kalles nevneren, og uttrykker hvor mange deler enheten er delt inn i (b ≠ 0), mens telleren a angir hvor mange slike deler brøken inneholder.

Dessuten, hva er en brudden brøk?

En brøk hvor teller og nevner er brøker, kaller vi for en brudden brøk. Vi kan oppfatte divisjonstegnet som en brøkstrek. En slik brøk, som består av brøker i teller og nevner, kalles en brudden brøk. Også, hva er forskjellen på ekte og uekte brøk? En brøk er en måte å representere et tall på ved hjelp av divisjon. Tallet over brøkstreken kalles teller, og tallet under brøkstreken kalles nevner. Nevneren må være forskjellig fra null. Dersom teller er større enn nevner kalles brøken uekte, ellers kalles den ekte.

Derav, hvordan regne brøk med pluss og minus?

Først finner vi fellesnevneren for brøkene. Fellesnevneren for brøkene 12 og 13 er 6, fordi både 2 og 3 går opp i 6. Vi utvider hver av brøkene slik at de får fellesnevneren som nevner. Til slutt adderes eller subtraheres brøkene.

By Troth Adeyemo

Hvordan gange og dele med brøk? :: Hvor lang garanti på varmekabler?
Nyttige lenker