Hjem > H > Hvordan Lage Kompetansestrategi?

Hvordan lage kompetansestrategi?

En kompetansestrategi må operasjonaliseres gjennom en handlingsplan med konkrete aktiviteter som skal gjennomføres. Hver aktivitet bør spesifiseres med innhold, mål, ressurser, tidsfrister og hvem som er ansvarlig, slik at den er klar og tydelig for alle.

Les mer

I forhold til dette, hva er strategisk kompetanseutvikling?

Kort fortalt er kompetanseutvikling knyttet til den enkelte person; oppgaver og læringsbehov som skal understøtte organisasjonens felles liv og målsetninger. For å være strategisk må kompetanseutviklingen være basert på definerte mål og planer og utgjøre en integrert og kontinuerlig prosess. Du kan også spørre hva er en kompetansestrategi? En kompetansestrategi er en overordnet, langsiktig plan som beskriver hvordan virksomhetene skal sikre sine kompetansebehov fremover. Det er viktig at kompetansearbeidet i en bedrift er koblet mot bedriftens strategier og mål frem i tid.

I forhold til dette, hvorfor er det viktig å kartlegge de ansattes kompetanse?

Før det investeres i ny kompetanse, er det viktig å kartlegge de ansattes nåværende kompetanse. På den måten kan de identifisere eventuelle udekkede kompetansebehov og ansattes egne ønsker om kompetanseutvikling. Dessuten, hva er kompetansegap? Når vi har beskrevet dagens kompetanse og den ønskede fremtidige situasjonen, altså hva vi ønsker i fremtiden, må vi identifisere forskjellen, og lage en plan for å fylle dette gapet.

Hva er kritisk kompetanse?

Med kritisk kompetanse menes kompetanse som er vanskelig å erstatte ved å rekruttere utenfra. Sårbar kompetanse: Med sårbar kompetanse menes viktig kompetanse som kun en eller få i organisasjonen har. Derav, hva er kompetanse linda lai? I følge Lai (1997) er kompetanse: ”å besitte nødvendige kunnskaper, ferdigheter, evner og holdninger for å mestre oppgaver og nå mål” (Lai 1997).

Hvorfor er kompetanseutvikling viktig?

Hva er relevant kompetanseutvikling? Relevant kompetanseutvikling er avgjørende for at medarbeiderne til enhver tid er best mulig rustet til å utføre sine oppgaver med høy kvalitet. Relevant kompetanseutvikling er avgjørende for kvaliteten på de tjenester som leveres, uansett hvilken type tjeneste vi snakker om. Folk spør også hvordan kan strategisk kompetanseledelse forstås? Strategisk kompetanseledelse innebærer planlegging, gjennomføring og evaluering av tiltak for å sikre at organisasjonen og den enkelte medarbeider har og bruker nødvendig kompetanse for å nå våre definerte mål.

Hvordan kartlegge egen kompetanse?

Spørsmål du kan stille deg selv for å kartlegge din kompetanse

  1. Hva er din formelle kompetanse?
  2. Hva er din uformelle kompetanse.
  3. Hvilke personlige egenskaper har du?
  4. Hva er dine viktigste holdninger og verdier?
  5. Hvordan ønsker du å bruke utdanningen din i arbeidslivet?
  6. Hva er din motivasjon?

By Glassman

Hvorfor kompetansekartlegging? :: Hva er skjermingsfradrag på aksjer?
Nyttige lenker