Hjem > H > Hvorfor Kompetansekartlegging?

Hvorfor kompetansekartlegging?

Mål og prosesser. For svært mange virksomheter er kompetansekartlegging en meget verdifull prosess, som bidrar til å styrke fokuset på organisasjonens styrker og dens konkurranseevne. En klar målforståelse og god kopling mot de virksomhetskritiske prosessene er avgjørende for å lykkes med kompetansekartleggingen.1. des. 1999

Les mer

Hvordan heve kompetanse?

Det er mange måter å øke kompetansen intern i bedrifter på, blant annet ved å arrangere kurs, workshops, fagseminarer og etterutdanning. Dette medfører derimot store kostnader og mye arbeid for deg og din bedrift, og det er viktig å tenke gjennom hvordan du kan få mest mulig igjen for pengene. Hvordan jobbe med kompetanseplan? 8 punkter som sikrer en suksessfull kompetanseplan

  1. Et tydelig formål.
  2. Passende omfang.
  3. Riktig tidsperspektiv og pris.
  4. Inkluder konkrete tiltak.
  5. Skap et eierforhold.
  6. Tenk gjenbruk.
  7. Fastsett hvem som skal involveres.
  8. Velg mellom å gjøre jobben internt eller eksternt.

Hva består kompetanse av?

Byggesteinene i kompetanse er kunnskaper, ferdigheter, evner og holdninger. Kunnskaper er ofte overfokusert i kompetansearbeid, mens holdninger er underfokusert. Den mest verdifulle kompetansen er ”taus”, dvs. vanskelig å måle og sette ord på. Hva er Kompetansemobilisering? Opplevd kompetansemobilisering kan beskrives som: «I hvilken grad en medarbeider opplever å få adekvate muligheter til å trekke på sin egenkompetanse i sin nåværende jobb» (Lai, 2011, s. 49).

Folk spør også hva er forskjellen på formell kompetanse og uformell kompetanse?

Ikke-formell kompetanse -er kompetanse som er tilegnet uten at det fører til offentlig dokumentasjon, for eksempel kurs på arbeidsplassen. Uformell kompetanse -er kompetanse utviklet i tilknytning til arbeid, familie og fritid, og som ofte ikke er tilsiktet. Hvorfor kompetanseplan? Kompetanse er avgjørende for å lykkes med utvikling og endring. Kompetente medarbeidere får større arbeidsglede. Ledere er pålagt å utvikle medarbeidernes kompetanse. En helhetlig kompetanseplan gir bedre styring, bedre resultater og skaper mer trygghet i organisasjonen enn enkelttiltak.

Hva skal stå under nøkkelkvalifikasjoner?

Dette bør du ha med når du beskriver dine nøkkelkvalifikasjoner:

  1. Utdanningen som kvalifiserer deg som søker.
  2. Hvor lang erfaring du har.
  3. Hva som er din kjernekompetanse – som arbeidsgiver trenger.
  4. Hvilke arbeidsmetoder, verktøy eller virkemidler du benytter for å få resultater.
  5. Hva som er dine personlige ferdigheter.
Også, hva er metakompetanse? Meta Kompetanse er spesialister på systemisk organisasjonsutvikling. Skandinavisk ledelse og medarbeiderskap innen service- og tjenesteorganisasjoner er vår hovedvirksomhet.

Du kan også spørre hva er dine ferdigheter?

Såkalte myke ferdigheter er en kombinasjon av personlighet, holdninger og sosiale ferdigheter. Harde ferdigheter er de konkrete ferdigheter som skal til for å utføre jobben (utdanning, opplæring og erfaring).

By Bayard

Hvordan behandle betennelse i øret? :: Hvordan lage kompetansestrategi?
Nyttige lenker