Hjem > H > Hvordan Henvise Til Kilder Underveis?

Hvordan henvise til kilder underveis?

Du kan nytte parenteser der du oppgir forfatterens/forfatternes etternavn og årstall for publisering (Harvard-systemet), eller du kan gi en tallreferanse i teksten som viser til fotnoter eller sluttnoter som gir de samme opplysningene.

Les mer

Så, hvordan sette inn kilder på word?

Opprette kildeliste

Klikk der du vil sette inn kildelisten. i Avsnitt-gruppen på Hjem-fanen. Klikk på Sett inn kildeliste på Referanser-fanen i Kildeliste-gruppen. Klikk på kategorien du vil inkludere i kildelisten, i Kategori-boksen.
Hvordan kildehenvisning? Det skal stå i parentes, i rekkefølge: forfatter, årstall og evt sidetall, og skal atskilles med komma. Ved direkte sitat skal du alltid oppgi forfatter, år og sidetall i teksten. I tillegg skal dette oppgis i en referanseliste.

Hvordan sette inn Referanser i Word Mac?

Klikk på slutten av setningen eller uttrykket du vil opprette et sitat for. Klikk Sett inn sitat på Referanser-fanen. Velg typen kilden du vil bruke (for eksempel en bok inndeling eller et nettsted) i dialogboksen Opprett kilde ved siden av Typen kilde. Skriv inn informasjonen for kilden, og klikk OK. Hva er en normativ kilde? Beskrivende og normative kilder

Beskrivende kilder forteller om hvordan noe er, eller i alle fall hvordan forfatteren vil ha oss til å tro at noe er, mens normative kilder forteller om hvordan noe bør være. Til de normative kildene regnes blant annet lover, forordninger, påbud og vedtak.

Hva er en muntlig kilde?

En muntlig kilde er en muntlig overlevering fra en person til en annen. I rekonstruksjonen og forståelsen av en begivenhet vil en ofte være avhengig av å snakke med folk som enten var til stede selv eller har fått kunnskap om begivenheten fra andre. Altså førstehåndskilder og annenhåndskilder. Hva er en levning kilde? En kilde kan også være en levning som forteller noe mer enn hva som står skrevet med ord; Da du kjørte inn i bilen med sykkelen din, måtte du fylle ut en ulykkesforklaring. Du brukte penn, men det regnet så skriften flyter litt.

Når skal man referere til sidetall?

APA sier at du skal oppgi sidetall når du siterer en kilde direkte: Pettersen skriver at «motivasjon er viktig» (Pettersen, 2013, s. 34). Når du gjengir en kilde uten å sitere den direkte, anbefaler APA at du oppgir sidetallet der opplysningen er hentet fra, men du må ikke gjøre det. Hvordan referere til bacheloroppgave? Format: Forfatters etternavn, A. A. (publiseringstidspunkt). Tittel: Undertittel [Doktorgradsavhandling/Masteroppgave/Bacheloroppgave]. Institusjon.

Følgelig, hvordan skrive kilder uten forfatter?

«Tittel.» Nettside. Hentet fra: URL (Lastet ned: Lesedato). Eks. 1: [1] Universitetet i Stavanger.

By Zeralda

Kommer ikke inn på PS4? :: Når kan man bruke ibid?
Nyttige lenker