Hjem > N > Når Kan Man Bruke Ibid?

Når kan man bruke ibid?

Ibid. er forkortelse for ibidem og betyr samme sted, dvs. det sist siterte verk. Hvis du først har referert til et verk kan du bruke ibid.

Les mer

Hvordan referere fotnote?

Fotnoter brukes når noe i teksten skal utdypes eller du skal henvise til en kilde. Når du bruker fotnoter setter du et tall etter teksten det skal refereres til. Selve fotnoten (kildehenvisningen) plasseres enten nederst på siden, i margen eller i slutten av teksten. Du kan også spørre hvor skal fotnoten stå? Selve fotnoten plasseres enten nederst på siden, bakerst i teksten eller i margen. Termen fotnote blir som oftest forbeholdt anmerkninger som er plassert nederst på siden (derav fot). Termen note dekker fotnote, sluttnote (bakerst i boken/dokumentet) og margnote, men note er en term som sier lite.

Ta dette i betraktning, hvordan sette inn en fotnote i word?

Legg til en fotnote

  1. Klikk der du vil legge til fotnoten.
  2. Klikk Sett inn > Sett inn fotnote. Word setter inn et referanse merke i teksten og legger til fot note merket nederst på siden.
  3. Skriv inn fotnoteteksten.
Hva er forskjellen på primær og sekundærkilder? Primærkilder er det originale materialet, for eksempel dokumenter, brev og bilder, som historikeren baserer sin kunnskap på. Sekundærkilder er tolkninger av primærkilder, for eksempel historikerens fortelling.

Hvordan referere i løpende tekst?

Referanser i teksten. I teksten plasserer du referansene dine i parenteser, med etternavn på forfatteren(e), årstall og eventuelt sidetall, slik: (Fangen 2010: 72). Forfatteren er her Fangen, årstallet 2010 er det årstallet denne utgaven av boka ble gitt ut, og sidetallet referansen viser til er 72. Hva skal en fotnote inneholde? Hva er fotnoter? Innskudd, henvisninger og referanser som føres nederst på siden i en artikkel, bok, oppgave, osv. Altså ikke i parentes i teksten (som i SV-fag) eller som sluttnoter helt til slutt i dokumentet. Standard på noter varierer.

Kan man bruke fotnoter i APA?

NB: APA 7th tilpasset fotnoter er ikke en offisiell APA-referansestil. Vi anbefaler at du sjekker med lærer/veileder før du bruker denne stilen i oppgaver eller eksamener. Velg kildetype under for å se eksempler, og se flere tips og råd i vår APA 7th FAQ. Hvordan skille mellom like kilder? Dersom du bruker flere kilder i samme setning kan disse settes i samme parentes, og du skiller dem med semikolon. Ulike forfattere: Kildene skal stå i alfabetisk rekkefølge.

Hvordan sette opp en kildeliste?

Slik oppgir du kildene i kildeliste

Etternavn, Fornavn. (Utgivelsesår). Bokens tittel. Utgiversted: Forlag eller annen utgiver.

By Hiroshi

Hvordan henvise til kilder underveis? :: Hvordan bruke steiner og krystaller?
Nyttige lenker