Hjem > H > Hvordan Skrive Korrekt Kildehenvisning?

Hvordan skrive korrekt kildehenvisning?

Det skal stå i parentes, i rekkefølge: forfatter, årstall og evt sidetall, og skal atskilles med komma. Ved direkte sitat skal du alltid oppgi forfatter, år og sidetall i teksten. I tillegg skal dette oppgis i en referanseliste.

Les mer

Hvilke kilder kan man bruke på eksamen?

Når du som student arbeider med en skriftlig hjemmeoppgave, må du skaffe deg innsikt og kunnskap fra ulike kilder. Pensumlitteraturen vil ofte være et sentralt kildegrunnlag, men det kan også være aktuelt å nytte annen faglitteratur og andre kildetyper, som f. eks. informative brosjyrer og billedmateriale. Følgelig, hvordan henvise til sekundærkilder? Skal du likevel referere til sekundærkilde, må både sekundærkilden og primærkilden vises til i teksten. Du nevner først primærkilden, med årstall dersom det er kjent, og skriver «henvist i», «referert i » eller lignende, og så sekundærkilden.

Og et annet spørsmål, hvordan skriver man kilder i en oppgave?

I teksten plasserer du referansene dine i parenteser, med etternavn på forfatteren(e), årstall og eventuelt sidetall, slik: (Fangen 2010: 72). Forfatteren er her Fangen, årstallet 2010 er det årstallet denne utgaven av boka ble gitt ut, og sidetallet referansen viser til er 72. Man kan også spørre hvordan sette opp en kilde? Slik oppgir du kilder i selve teksten

  1. Forfatterens navn (etternavn er nok)
  2. Året teksten ble gitt ut.
  3. Sidetall (I tekster hentet fra nettet skal du bare oppgi forfatterens etternavn og årstallet i selve teksten.)

Angående dette, hvordan skrive kilder uten dato?

Hva gjør jeg når årstall mangler?

  1. skrive u.å. ( uten år) i stedet for årstallet. Skriver du på engelsk bruker du forkortelsen n.d. (no date)
  2. sette skarpe klammer rundt årstallet dersom du vet helt sikkert når kilden er utgitt/publisert.
  3. bruke skarpe klammer og spørsmålstegn for å vise at året som er oppgitt er usikkert.
Angående dette, hva er forskjellen mellom primærkilder og sekundærkilder? Innenfor kildekritikk snakker vi gjerne om primærkilder og sekundærkilder. Hvis kilden du henviser til er basert på forfatterens egne tanker og forskning regnes det som en primærkilde. Hvis du velger å henvise til det forfatteren har tolket ut fra en annen kilde vil det regnes som en sekundærkilde.

Hvordan bruke Kildekompasset?

Velg din referansestil, og klikk på boksen som passer best for den kilden du skal bruke. Se hvordan referansen skal se ut, og følg veiledningen for EndNote eller Zotero om du bruker et av disse verktøyene. Hva er en troverdig kilde? Troverdighet. At en kilde er troverdig innebærer at du kan stole på informasjonen.

Hvordan referere til en referanse i en bok?

Referanse i løpende tekst får følgende form:

  1. Én forfatter: (Forfatter, år, sidetall)
  2. To forfattere: (Forfatter, år, sidetall)
  3. Tre forfattere: (Forfatter, år, sidetall)
  4. Fire eller flere forfattere: (Første forfatter et al., år, sidetall)

By Shaer Lathrum

Hva er forskjellen på opplag og utgave? :: Hvordan finne koordinater til en adresse?
Nyttige lenker