Hjem > H > Hva Er Forskjellen På Opplag Og Utgave?

Hva er forskjellen på opplag og utgave?

Utgave og opplag

Ny utgave betyr at boka er forandret. Nytt opplag betyr at boka kun er trykket opp på nytt, nøyaktig lik forrige gang.

Les mer

Hvordan referere til et kapittel i en bok?

Etternamn til kapittelforfattar, A. A. (År). Tittel på kapittel: Undertittel. I Namn på redaktør(ar) (Red.), Tittel på boka: Undertittel (evt. utgåve, sidespenn for kapittelet). Ta dette i betraktning, hvordan skrive kilder uten forfatter? Format: [referansenr] Institusjon. «Tittel.» Nettside. Hentet fra: URL (Lastet ned: Lesedato). Eks.

Og et annet spørsmål, hvordan skrive kilder vgs?

Når du skal skrive en fagartikkel eller en litt større oppgave er det viktig at du oppgir hvilke kilder du har brukt. Kildene må oppgis både i teksten som er tilknyttet sitatet og til slutt i en samlet alfabetisk liste. På Sola vgs bruker vi referansestilen APA 6th. Når skal man henvise til kilder? En stor del av det du skriver vil være basert på andre forfatteres ideer, teorier, data, funn etc. Når du bruker andres arbeid i ditt eget, må du alltid oppgi hvor du har hentet informasjonen fra. Det er ikke nødvendig å oppgi kilde hvis du skriver noe som er allment kjent og akseptert.

Hvordan referere uten sidetall?

Direkte sitat (inntil 40 ord):

Dersom du siterer en nettside eller annet materiale som ikke har sidetall, oppgir du avsnittsnummer, tidsanmerkning eller lignende som gjør det lettere for leseren å finne igjen sitatet. Når parenteshenvisningen kommer til slutt i sitatet, settes punktum etter parentesen.
Ta dette i betraktning, hvordan referere til en nettside uten forfatter? (Årstall, dato). Tittel. Hentet fra URL. Med årstall/dato, menes her publiseringstidspunkt, eller dato for siste oppdatering.

Hvordan skal referanser føres opp i litteraturlisten?

Litteraturlisten ordnes alfabetisk etter første forfatternavn eller korporasjonsnavn i innførselen. Ved samme navn blir videre ordning etter utgivelsesår, med det eldste først. Så, hva er tone? Forkortelsen TONE er en god huskeregel for krav til kilder: T står for troverdighet: «Kan jeg stole på informasjonen?» O står for objektivitet: «Er det nøytralt?» N står for nøyaktighet: «Er det presist nok?»

Hva er en skriftlig kilde?

De skriftlige kildene er som navnet tilsier nedskrevne dokumenter som kan fortelle oss noe om et tema. Om vi er på jakt etter informasjon om for eksempel en konfirmasjon, kan kirkebøkene være en skriftlig kilde til dette. De muntlige kildene er de kildene du kan snakke med.

By Truda

Hvordan ta skjermbilde på iPad? :: Hvordan skrive korrekt kildehenvisning?
Nyttige lenker