Hjem > K > Kan Lærlinger Få Studentrabatt?

Kan lærlinger få studentrabatt?

De fleste steder vil du kunne få studentpris når du er lærling. Skaff deg skolebevis eller lærlingbevis fra fylkeskommunen eller vis fram kopi av lærekontrakten din.

Les mer

Hva er Lærlingbevis?

Elev- og lærlingbevis kan for eksempel brukes som identitetskort ved eksamen og som godkjent legitimasjon hos enkelte aktører som tilbyr studentrabatt. Så, hva regnes som student? En student (maskulin og kjønnsnøytral form; studine som lite brukt femininum) er en person som studerer, det vil si får undervisning og tar utdanning, særlig ved en høyere læreanstalt. Begrepet skiller seg fra begrepet elev, som brukes om de som går på skole.

Når gjelder man som student?

Krav til studiet og studenten

Studiet må ha en varighet på minst tre måneder, og for høyere utdanning skal studiet være på 30 studiepoeng eller mer per semester. Dette gjelder likevel ikke personer som har dokumentert nedsatt funksjonsevne.
Folk spør også hvem kan få studentbevis? For å få studiebevis må du oppflylle disse kravene:

Du må være heltidsstudent (ta minst 30 studiepoeng i løpet av ett semester). Du må ha norsk personnummer. Du må ha betalt semesteravgiften. Utdanningsplanen din må være godkjent.

Er elever på videregående studenter?

Du er ikke offisielt student, men elev. Men mange steder har med elever, gjerne over 16 år, i studentrabattene sine. Hva er pocket ID? PocketID er appen som erstatter ID kortet til elever og lærlinger. Om din skole har avtale med PocketID kan du laste ned ditt skolebevis her! Du vil med en gang ha tilgang til skolebevis og bibliotekkode. Om skolen ikke har lastet opp et bilde til deg, vil du ha mulighet til å velge et bilde selv.

Hvordan få nytt skolebevis?

Du må spørre på kontoret på skolen din hvordan du får skolebevis. Skolebevis bør være gratis. Ta dette i betraktning, hvor mye tjener man som lærling? Som lærling vil du tjene det samme som begynnerlønnen til en fagarbeider, fordelt over to år. Den lønnen utgjør per desember 2021, 363.700,-. I de to årene du er «ute i jobb» vil du gradvis stige i lønn, i følge denne modellen: Halvår 30 %

Hvem telles som student?

En student er en student/elev/lærling over 18 år som deltar i en godkjent utdanning med rett til lån eller stipend fra Lånekassen.

By Adrianna Valazquez

Er jeg en student? :: Hva er Bølgefenomen?
Nyttige lenker