Hjem > H > Hvordan Bruk Av Sosiale Medier Kan Påvirke Ungdoms Psykiske Helse?

Hvordan bruk av sosiale medier kan påvirke ungdoms psykiske helse?

Hyppig bruk av sosiale medier gir økt eksponering for netthets og fører også til mindre søvn og mindre fysisk aktivitet. Tidligere forskning har vist at god og tilstrekkelig søvn, samt fysisk aktivitet forebygger psykiske plager. Blant guttene, finner forskeren ikke den samme sammenhengen.

Les mer

Deretter, hvordan blir det norske språket påvirker av sosiale medier?

Dialektbruken i sosiale medier kan bidra til å bevare både dialekter og norske språket. Det har vært mye fokus på anglifisering/innflytelse fra engelsk, en viktig og nødvendig diskusjon. En annen debatt har dreid seg om hvorvidt språket i sosiale medier preger talespråket. Du kan også spørre hvordan kan sosiale medier påvirker oss positivt? – Nå ser vi at bruken av sosiale medier som Facebook og Snapchat i større grad har positive virkninger. Sosiale medier gjør sosial omgang med andre mennesker lettere og gir oss en følelse av tilhørighet. Dette igjen er viktig for vår livskvalitet, sier Castellacci.

Hvordan påvirker sosiale medier oss negativt?

– De negative konsekvensene er knyttet til at unges bruk av sosiale medier kan føre til sosial isolering, depresjon og cyberbullying (digital mobbing), der sistnevnte trekkes frem som en risiko. Noen forskere fremhever også at det er vanskelig å gi robuste årsakssammenhenger mellom teknologibruk og mental helse. Deretter, hva menes med generasjon prestasjon? I de siste årenes mediedebatt har ungdom ofte fått merkelappen «Generasjon prestasjon» (se for eksempel VG Helg 2014, Rødevand 2015). Begrepet karakteriserer en flink, veltilpasset og aktiv ungdomsgenerasjon, som er opptatt av å prestere og gjøre det godt på mange områder.

Deretter, hvordan kommunikasjon påvirkes av sosiale faktorer?

Status er en faktor som kan påvirke kommunikasjonen mellom oss. Det påvirker både hvordan vi bruker språket, gjennom sosiolekter, og hva slags holdninger vi har til den vi kommuniserer med. Det å ha høy status øker troverdigheten til den som kommuniserer, og det motsatte skjer ved lav status. Angående dette, hvordan kommuniserer vi på sosiale medier? Her kan de for eksempel dele informasjon, utveksle erfaringer, diskutere, legge ut bilder og videoer, og spille spill. Språket i sosiale medier er gjerne metaforisk. På Facebook har du mange ”venner”, men ”venner” på Facebook er ikke det samme som venner i det virkelige livet.

Derav, hvordan har det norske språket blitt påvirket av kebabnorsk?

Språk som kebabnorsk kan påvirke «svake» punkter i norsken, spesielt de delene av språket som ikke har en tydelig språklig funksjon. Husby kommer med eksempler på slike «svake sider» ved språket som kan påvirkes av ytre impulser. Hva er ulemper med sosiale medier? Blant ulempene er ulike former for mobbing og trusler på nett. Barn kan også oppleve å få eller sende meldinger eller bilder med seksuelt innhold. Noen utvikler en avhengighet av Facebook eller diskusjonsforum, eller av nettet i seg selv.

Derav, hvordan påvirker sosiale medier identiteten vår?

På den ene siden er sosiale medier et sted du kan utrykke, prøve ut og utforske identiteten din. På den andre siden er mediene med på å forme bildet du har av deg selv og hvem du vil bli. Tilbakemeldingene du får fra andre på sosiale medier, former oppfatningen du har av deg selv.

By Gustafson Zicari

Hva er viktig med sosiale medier? :: Hva er langtidsoppfølging?
Nyttige lenker