Hjem > H > Hvor Mange Kvm Dekker En Varmepumpe?

Hvor mange kvm dekker en varmepumpe?

Varmeeffekten synker ved lavere temperatur. For å kjøle ned en bolig trenger man ca. 100W per kvm som betyr at samme varmepumpe vil klare å kjøle ned ca. 50 kvm.

Les mer

Og et annet spørsmål, hvor stor varmepumpe trenger jeg?

Litt nyere eller bedre isolerte boliger trenger rundt 45W/kvm, mens dårligere isolerte eller eldre hus trenger kanskje 65-70 W/kvm varmeeffekt. Det vil si at en varmepumpe på 6,6 kW skal i teorien klare å varme opp en bolig på 120 kvm med normal takhøyde. Og et annet spørsmål, hvor mange grader skal varmepumpa stå på? For de aller fleste er 23 til 24 grader normal temperatur å stille inn varmepumpa på. Det som påvirker temperaturen er blant annet hvor isolert huset ditt er, eller hvor i boligen din varmepumpa er plassert. – Vil du ha 23 grader i boligen din, bør du stille den inn på 23 grader.

Blir det tørr luft av varmepumpe?

For å få til det med luft – til – luft varmepumper alene, må varmepumpen varme opp luften til mye mer enn 22oC. Med bruk av kald uteluft (som er ”tørr”), kan inneluften bli for tørr og iallfall føles for tørr. NB! Hvor mye strøm bruker en varmepumpe? Varmepumpen

strømvarmepumpe

Strømforbruk pr år:Mulig besparelse:
20 000 kWh3 900 kr
25 000 kWh4 800 kr
30 000 kWh5 800 kr

Skal varmepumpe stå på om sommeren?

De fleste lar varmepumpa stå på hele vinteren, men om sommeren er ikke det så smart. Lar du den stå på auto så vil varmepumpen selv finne ut om den skal varme eller kjøle. Da risikerer du at pumpa varmer om natta og starter kjøling om morgenen, og den vil bruke unødig mye energi. Hva er virkningsgraden til en varmepumpe? Virkningsgraden for en varmepumpe er vanligvis 30 til 50 %, men den sier ikke noe om hvor mye energi du kan spare med varmepumpe.

Derav, hvilken varmepumpe bør jeg velge?

Hvor stor varmeeffekt du har behov for, avhenger av hvor godt isolert boligen din er, hvor du bor og hvor store arealer varmepumpen skal varme opp. Har du et stort, gammelt hus med flere etasjer vil det ofte være nødvendig med flere varmepumper. Det finnes også varmepumper der du kan få flere innedeler på én utedel. Dessuten, hvor mye effekt gir varmepumpe? En vanlig luft-til-luft-varmepumpe (nordisk modell med nominell effekt 3,5 kW) bruker gjerne mellom 200 og 1200 W, i snitt kanskje 400 W. Hvor mye energi dette blir i løpet av året, avhenger blant annet av været og hvordan varmepumpen brukes.

Man kan også spørre hva betyr purifier på varmepumpe?

Alle varmepumper kommer med grovfilter som fanger opp støv og større partikler som for eksempel hår. De fleste varmepumper kan også ha et finfilter, eller luftrengjøringsfilter i tillegg. Disse har en rekke fordeler. Et godt innemiljø er viktig for helse og velvære.

By Moia

Skal varmepumpen alltid stå på? :: Når døde vikingene ut?
Nyttige lenker