Hjem > H > Hvordan Henvise Til En Lov?

Hvordan henvise til en lov?

Tittelen skrives med liten forbokstav. ”Grunnloven” kan imidlertid skrives med stor forbokstav. Årstall og nummer. Fra og med 1969 er alle lover nummererte pr. år, og for disse lovene kan det av og til være nok med en henvisning til nummer og år, med skråstrek mellom nummeret og det firesifrede årstallet.

Les mer

Hvordan sette opp en kildeliste?

Slik oppgir du kildene i kildeliste

Etternavn, Fornavn. (Utgivelsesår). Bokens tittel. Utgiversted: Forlag eller annen utgiver.
Dessuten, hvordan sette opp fotnoter? Når du bruker fotnoter setter du et tall etter teksten det skal refereres til. Selve fotnoten (kildehenvisningen) plasseres enten nederst på siden, i margen eller i slutten av teksten. Fotnoter kan brukes når noe i teksten skal forklares, for eksempel når et begrep skal utdypes.

Så, hvordan henvise til konvensjoner?

Konvensjonar

  1. KJELDA I TEKSTEN. Format: (Ansvarleg organisasjon, år, artikkelnr) Eksempel:
  2. KJELDA I LITTERATURLISTA. Format: Ansvarleg organisasjon. ( År).
  3. KJELDA I TEKSTEN. Format: (Korttittel på konvensjonen, år, artikkelnr)
  4. KJELDA I LITTERATURLISTA. Format: Korttittel på konvensjonen. (
Derav, hvordan refere til kilder i teksten? Referanser i teksten. I teksten plasserer du referansene dine i parenteser, med etternavn på forfatteren(e), årstall og eventuelt sidetall, slik: (Fangen 2010: 72). Forfatteren er her Fangen, årstallet 2010 er det årstallet denne utgaven av boka ble gitt ut, og sidetallet referansen viser til er 72.

Hvordan skrive Lovhenvisninger?

Fullstendig tittel eller korttittel? Når vi i en lov eller forskrift skal henvise til en annen lov eller forskrift, bruker vi enten den fullstendige tittelen (med dato, nummer og fullt navn) eller bare den offisielle korttittelen, ikke en blanding av de to. Vi henviser ikke med forkortelser. Hvordan skrive flere paragrafer? Dersom tallet skrives med bokstaver, skal ikke paragraftegnet brukes. Når du henviser til flere paragrafer, kan du velge om du vil bruke ett eller to paragraftegn: § 15 til 19 (bedre enn § 15–19, som kan misforstås som paragraf nitten i kapittel femten)

Også, hva er et ledd i en paragraf?

Lover er delt inn i paragrafer. Paragrafer er delt inn i ledd, som tilsvarer «avsnitt» i vanlig prosa. Et ledd kan være delt inn i flere punktum (ikke det samme som skilletegnet punktum), som tilsvarer «setning» i vanlig prosa. Man kan også spørre hvordan sette inn kilder på word? Opprett en bibliografi, sitater og referanser

  1. Plasser markøren på slutten av teksten du vil sitere.
  2. Gå til Referanser > Stil og velg en sitatstil.
  3. Velg Sett inn sitat.
  4. Velg Legg til ny kilde og fyll ut informasjonen om kilden.

Hvordan alfabetisk litteraturliste?

Litteraturlisten ordnes alfabetisk etter første forfatternavn eller korporasjonsnavn i innførselen. Ved samme navn blir videre ordning etter utgivelsesår, med det eldste først.

By Lacee

Når skal man henvise til kilder? :: Hva er T takken i EKG?
Nyttige lenker