Hjem > N > Når Skal Man Henvise Til Kilder?

Når skal man henvise til kilder?

En stor del av det du skriver vil være basert på andre forfatteres ideer, teorier, data, funn etc. Når du bruker andres arbeid i ditt eget, må du alltid oppgi hvor du har hentet informasjonen fra. Det er ikke nødvendig å oppgi kilde hvis du skriver noe som er allment kjent og akseptert.

Les mer

Angående dette, kan man bruke fotnoter i apa?

NB: APA 7th tilpasset fotnoter er ikke en offisiell APA-referansestil. Vi anbefaler at du sjekker med lærer/veileder før du bruker denne stilen i oppgaver eller eksamener. Velg kildetype under for å se eksempler, og se flere tips og råd i vår APA 7th FAQ. Hvordan bruke samme fotnote flere ganger? Henvise til den samme fotnoten mer enn én gang

Klikk fotnote på Referansetype-listen. Klikk fotnotenummer på Sett inn referanse til-listen. Klikk fotnotenummer (formatert) på Sett inn referanse til-listen. Klikk noten du vil henvise til, i boksen For hvilken fotnote.

Hva skal en fotnote inneholde?

Hva er fotnoter? Innskudd, henvisninger og referanser som føres nederst på siden i en artikkel, bok, oppgave, osv. Altså ikke i parentes i teksten (som i SV-fag) eller som sluttnoter helt til slutt i dokumentet. Standard på noter varierer. Hvordan henvise til FNs barnekonvensjon? Hvis en publikasjon er godt kjent under et navn i kortform, kan denne brukes. I litteraturlista: Barnekonvensjonen. (2003).

Hvordan kilde til barnekonvensjonen?

Barnekonvensjonen er basert på FNs erklæring om barnets rettigheter, som ble vedtatt 30 år tidligere. Du kan også spørre hvordan referere til fn? Forfatters etternavn, fornavn, artikkel eller boktittel, bok, blad eller avis som artikkelen er hentet fra, forlag og til slutt årstall: Ousland, Kari M, ”Hvorfor griper ikke FN inn?”, i FN-magasinet, nr. 2, 2008.

Tilsvarende, hvordan skrive kilder uten forfatter?

Format: [referansenr] Institusjon. «Tittel.» Nettside. Hentet fra: URL (Lastet ned: Lesedato). Eks. Deretter, hva mener vi med kildekritikk? Kildekritikk er å vurdere avsenderen av et stykke informasjon og hvor troverdig informasjonen er. Kildekritikk benyttes både av de som bruker medier og av de som lager medieinnhold.

Hvordan referere til kilde uten årstall?

Hva gjør jeg når årstall mangler?

  1. skrive u.å. ( uten år) i stedet for årstallet. Skriver du på engelsk bruker du forkortelsen n.d. (no date)
  2. sette skarpe klammer rundt årstallet dersom du vet helt sikkert når kilden er utgitt/publisert.
  3. bruke skarpe klammer og spørsmålstegn for å vise at året som er oppgitt er usikkert.

By Adkins

Hvor skal man sende skademelding? :: Hvordan henvise til en lov?
Nyttige lenker