Hjem > H > Hvilket Av De Indoeuropeiske Språkene I Europa Er Eldst?

Hvilket av de indoeuropeiske språkene i Europa er eldst?

De eldste skriftlige minnesmerkene av indoeuropeiske språk er hettittiske og greske skrifttavler fra 1000-tallet fvt., men vedisk, den eldste indiske språkformen, synes i sin form å gå tilbake til omtrent like tidlig tid, selv om det ble nedtegnet først senere.

Les mer

Er engelsk germansk?

vestgermansk (av og til også kalt sørgermansk), som omfatter de moderne språkene tysk, nederlandsk, frisisk og engelsk og deres historiske forstadier, den utdødde gruppen østgermansk, som bestod av gotisk og språkene og dialektene til burgundere, vandaler, gepider og heruler. Hvilke språk er germanske språk? De største moderne germanske språkene er engelsk og tysk, med henholdsvis 380 og 120 millioner morsmålstalere. Andre større germanske språk inkluderer de nedertyske språkene nederlandsk og afrikaans, og de skandinaviske språkene med norsk, dansk, svensk, islandsk og færøysk.

Så, hvem snakket indoeuropeisk?

Indoeuropeere er de folk som snakket indoeuropeiske språk. I dag er det en språkfamilie som dominerer Europa, og opphavet til de ulike europeiske språkene, de keltiske, germanske, baltiske slaviske, latin, gresk og andre har likheter som viser at de har et felles opphav, og kan ikke forklares på noen annen måte. Hvilket språk i Europa er ikke i slekt med noe annet språk i Europa? Maltesisk regnes til de semittiske språkene i den afroasiatiske språkfamilien. Et annet eiendommelig språktilfelle er det baskiske språket i vest. Det viser ikke slektskap med noe annet språk.

Hvilken språkfamilie tilhører det norske språket?

For eksempel tilhører norsk språkgruppa germansk, men germansk er en undergruppe av indoeuropeiske språk, og er derfor ingen språkfamilie. Den eldste kjente stamfaren til norsk er protoindoeuropeisk, og norsk er derfor medlem av den indoeuropeiske språkfamilien. Og et annet spørsmål, hvilken språkfamilie er norsk? Norsk/Språkfamilie

Også, hvor ble indoeuropeisk snakket?

Den indoeuropeiske språkgruppen består av både levende og døde språk. Den omfatter de fleste hovedspråkene i Europa og en rekke språk i Sør- og Sentral-Asia. Mange mener at de indoeuropeiske språkene spredte seg fra fjell- og steppeområdene i Sentral-Asia til store deler av Europa og India i det tredje årtusen f.Kr. Hvorfor engelsk er et verdensspråk? Grunnen til at engelsk er klodens mest utbredte språk, skyldes først og fremst at Storbritannia tidligere var verdens ledende kolonimakt. Rundt 1600 da språket bare ble snakket i England og sørøst i Skottland, var antallet engelskspråklige cirka syv millioner.

Tilsvarende, hvor stammer germansk fra?

Germanere, av Germania, latin Germani, er trolig opprinnelig en keltisk betegnelse på ikke-keltere, og ble første gang belagt hos Poseidonios (135–51 fvt.) og brukt om en stamme i det nordlige Gallia.

By Trista

Hvor kommer det finske språket fra? :: Hvordan har engelsk påvirket språket?
Nyttige lenker