Hjem > H > Hvor Mange Norske Ord Er Det?

Hvor mange norske ord er det?

Norsk Ordbok (Ordbok over det norske folkemålet og det nynorske skriftmålet) skal ha opp mot 500 000 ord registrert, men det ferdige ordbokverket i 12 bind har bare rundt 330 000 oppslagsord. En del av disse er felles med bokmål, og andelen lånord er relativt lav.

Les mer

Hva er særtrekk ved norsk språk?

Et særtrekk ved det norske språket, er det at man kan lage lange og kompliserte ord, ved å slå sammen kortere ord. Norske substantiv har tre forskjellige grammatiske kjønn. Substantiv med ulikt kjønn blir bøyd på ulike måter. Hvor mange ord finnes det i verden? I Oxfords store ordbok står det drøyt 170 000 ord, og i tillegg kommer faguttrykk, tekniske termer samt gamle ord og ord fra ulike dialekter. Totalt blir dette i hvert fall godt over 500 000 ord.

Når kom lånord til Norge?

Med kristendommen fikk vi mange angelsaksiske og latinsk-greske ord, med hanseatene mange nedertyske, med reformasjonen tyske og på 1700-tallet særlig franske lånord. I nyere tid har en mengde engelske og svenske ord kommet inn i norsk. Ta dette i betraktning, hvor mange lånord har norsk? Ulike typer lånord

Jeg fant kun 812 tilfeller av lånord (både enkeltord og vendinger) i mitt materiale, som besto av om lag 900 000 ord.

Og et annet spørsmål, er norsk språk fattig?

Ingen språk er fattige, men evnen til å bruke språkets muligheter, kan variere. Men den evnen kan oppøves, blant annet ved å studere de gode språklige forbildene. Ikke bare litterært, men også rent konkret og språklig. Hvordan skiller norsk seg fra andre språk? I norsk språk har vi to tonemer. De ulike måtene å uttale ordet på gir ulik betydning. Det er forskjell i betydningen om du «tømmer» ut vann fra en bøtte, eller du finner «tømmer» i skogen. På denne måten skiller norsk (og svensk) seg fra mange andre indoeuropeiske språk.

Derav, hvordan er norsk i slekt med andre språk?

Norsk tilhører videre den germanske språkgruppen, noe som betyr at norsk er nært i slekt med tysk, engelsk og nederlandsk. Tenk bare på ord som kan og komme, som er omtrent like i disse språkene. Norsk, svensk og dansk utgjør den skandinaviske språkgruppen. I forhold til dette, hva er typisk for norsk talespråk? Norsk normalisert, skriftnær uttale er basert på et system med ni vokaler, som tilsvarer bokstavene a, e, i, o, u, y, æ, ø, å. De kan alle være korte eller lange. Det er tre opprinnelig norske diftonger, skrevet au, ei, øy, og i tillegg finnes ai og i mindre grad oi og ui i lånord.

Hvor mange ord kan man si i minuttet?

De fleste klarer mellom 30 og 40 ord i minuttet.

By Rothberg

Hvor mange ord er det i alfabetet? :: Hva handler Pokémon om?
Nyttige lenker