Hjem > H > Hvor Mange Grader Nord Ligger Longyearbyen?

Hvor mange grader nord ligger Longyearbyen?

Svalbard ligger i en arktisk klimasone med Longyearbyen kun 12 grader fra Nordpolen, og er en helt spesiell del av Norge. Øygruppen er blant de nordligste landområdene i verden, og fordi den er så avsides, har området vært lite påvirket av mennesker.

Les mer

I forhold til dette, hvor mange nasjonaliteter på svalbard?

Per var det registrert i alt 2 642 bosatte på Svalbard. Av disse bodde 2 195 i de norske bosetningene, og i alt var 42 nasjonaliteter representert. I tillegg til de 2 195 innbyggerne som bodde i de norske bosetningene, var det 439 innbyggere i de russiske. Angående dette, hva heter tettstedene på svalbard? Longyearbyen er administrasjonssenter for øygruppen. Andre bebyggelser, i tillegg til forskningsstasjoner, er det russiske gruvesamfunnet i Barentsburg, forskningssamfunnet i Ny-Ålesund og bebyggelse i forbindelse med gruvedriften ved Sveagruven. Hele øygruppen administreres av Sysselmesteren på Svalbard.

Hva er verdens nordligste by?

Hammerfest kaller seg verdens nordligste by. I 1789 fikk nemlig Hammerfest og Vardø bystatus, kjøpstadsrettigheter, av Kong Christian VII av Danmark-Norge. Hvor mange isbjørner er det igjen på Svalbard? Isbjørnen er verdens største, landlevende rovpattedyr, og er først og fremst å finne i arktiske strøk. Verdens isbjørnbestand teller omkring 25 000 dyr, hvorav ca 3000 befinner seg på Svalbard og isen rundt.

Hvor ligger Longyearbyen?

Longyearbyen er Svalbards administrasjonssenter og ligger innerst ved Adventfjorden på øya Spitsbergen. Longyearbyen har, sammen med Ny-Ålesund, 2 417 innbyggere (2020) og er en av verdens nordligste bosetninger. Så, hvor kaldt kan det bli på svalbard? –7 °C på Bjørnøya til –15 °C eller litt lavere i indre fjordstrøk på Spitsbergen. Det er trolig midler på ca. –20 °C i områdene lengst nordøst; her mangler pålitelige data. Lavest målte minimum er –32 °C på Bjørnøya, og mellom –40 og –45 °C på Spitsbergen, med –46 °C på Svalbard lufthavn, målt først i mars, som rekord.

Hvem eier Barentsburg?

Barentsburg var russisk først, så nederlandsk

Nederlenderne investerte mye i anlegget, men i 1926 stoppet virksomheten opp grunnet pengemangel. I 1932 ble Barentsburg kjøpt opp av det sovjetiske selskapet Arktikugol, som ennå i dag driver stedet.
Hvor mye skatt betaler man på Svalbard? Skatt til Svalbard trekkes med 8,0 pst. av lønn, pensjon mv. inntil 12 ganger folketrygdens grunnbeløp, og med 22,0 pst. av overskytende beløp.

Derav, hvor mye tjener man på svalbard?

Lav skatt. Innbyggerne betaler bare snaut 16 prosent i skatt så lenge inntekten er under cirka 800.000 kroner. Mork har selv vært på øygruppa i 31 år, og opplever at stadig flere stifter familie der oppe. — Folk trives på Svalbard, det tror jeg at jeg kan si ganske greit.

By Eisele

Er Svalbard en del av Norge? :: Hvordan finne nøyaktig posisjon for et sted?
Nyttige lenker