Hjem > H > Hvilke Epler Egner Seg Best Til Eplekake?

Hvilke epler egner seg best til eplekake?

Det enkle er ofte det beste

Det er nemlig ikke de utenlandske sortene, som gjør seg best i eplekaken. Norske aroma epler derimot, har både syrligheten og sødmen, som gjør selv den enkleste oppskriften til en sikker vinner.

Les mer

Angående dette, er grønne epler sunt?

I snitt inneholder likevel røde epler flere antioksidanter, mens grønne epler ofte inneholder litt mindre fruktsukker og litt mer fiber. Derfor er de grønne bitte litt bedre enn de røde rent slankemessig. Hvor sent kan man plante epletre? Sett ned planten i en bøtte med vann mens du graver hullet den skal plantes i. På denne måten får den god vanning før plantingen. Grav en grop som er minst 80 cm bred og like dyp.

Når på året plante frukttrær?

Det beste plantetidspunktet er likevel tidlig vår og på høsten når det er litt fukt i bakken. Da roter plantene seg bedre og raskere. Når du har funnet ditt tre i hagesenteret, er det lurt å dyppe hele jordklumpen i vann, og la den suge opp vann i 5-10 minutter. Så graver du et godt hull der planten skal stå. Hvordan så Eplefrø? Du bør sette flere kjerner samtidig, for sannsynligvis kommer ikke alle kjernene til å spire. Plant hvert frø i hver sin lille potte som du fyller med såjord. Eventuelt kan du bruke en blanding av blomsterjord og sand. Så bør pottene med kjernene få stå et lyst sted i romtemperatur, da vil de trives best.

Når høster man Vinterepler?

Vintereple er en fellesbetegnelse for eplesorter som høstes fra slutten av september til sist i oktober, de modnes så under lagring i løpet av vinteren. Vintereplene kan lagres i flere måneder og tåler derfor lang transport. Hva skal jeg gjøre med alle eplene? ereplene

Modne epler skal også slippe lett fra stilken.

  1. Eplekake. Om høsten baker du ikke sjokoladekake, da er det eplekake som gjelder.
  2. Mormors epledessert.
  3. Eplesyltetøy.
  4. Eplegrøt.
  5. Kandiserte epler.
  6. Eplemost/-juice.
  7. Tilslørte bondepiker.
  8. Eple på havregrøt.

Hvor lenge holder epler seg i kjøleskapet?

Vanlige butikkepler som Aroma og Gravenstein vil holde fint i et par måneder i kjøleskap. På kjøkkenbenken reduseres holdbarheten til et par uker, enda kortere om de ligger inntil andre etylengassproduserende frukt som tomat eller banan. Etter hvert som eplene lagres, vil de sakte, men sikkert tørke ut. Angående dette, hvordan skal epletrær beskjæres? Alle frukttrær som er vanlige i Norge kan beskjæres på ettervinter/tidlig vår. Hovedbeskjæring er best å gjøre da, når plantene er i hvile og uten løv. Fjerning av enkeltgreiner eller tynne greiner kan gjøres fortløpende, også om sommeren, men etter blomstring. Vi bør ikke beskjære for sent utover i sesongen.

Når på året skal frukttrær beskjæres?

Generelt kan man si at sesongen for beskjæring av frukttrær er fra mars til oktober. Her kan du lese om fordeler og ulemper med ulike beskjæringstidspunkt og generelle råd for beskjæring av epletrær, pæretrær, kirsebærtrær og plommetrær.

By Gavette

Hvem er eier av Elkjøp? :: Når er epletrær modne?
Nyttige lenker