Hjem > H > Hva Er Åsane Kjent For?

Hva er Åsane kjent for?

I kjerneområdet ligger blant annet Åsane Storsenter, IKEA, Gullgruven senter, Åsane Byggsenter, Vestlandshallen, Åsanehallen, Åsane stadion, Åsane kirke, U. Pihl videregående skole og Åsane videregående skole.

Les mer

Ta dette i betraktning, hva er sørvestlandet?

Tines definisjon av Sørvestlandet inkluderer Rogaland, Vest- og Aust-Agder. Folk spør også hvilket fylke var bergen i? Bergen er en kommune i Vestland fylke og er Norges nest største etter folketall. Sine nåværende grenser fikk Bergen kommune i 1972 da den ble sammenslått med Arna, Fana, Laksevåg og Åsane kommuner, og samtidig ble innlemmet i Hordaland fylke (Bergen hadde til da vært eget fylke).

Hvor mange bydeler er det i Bergen?

BydelTidligere bydeler (før 2000)Folketall 2012
ÅrstadLandås, Løvstakken (nordre del)37 977
ÅsaneEidsvåg/Salhus, Åsane39 730
(Uoppgitt)750
Bergen263 762
Hva er den største bydelen i Bergen? Hederen som byens største går i år som i fjor til Fana. Bydelen vokser med 784 innbyggere, og er nå oppe i 40871. Det var i fjor at Fana gikk forbi Åsane og inntok posisjonen som Bergens største bydel. Fana blir i år pustet i nakken av Bergenhus.

Hva betyr Hylkje?

Hylkje er en tettbebyggelse i Bergen kommune som ligger ved E 39 nord på Bergenshalvøya. Navnet kommer av hylkje, et slags kar. Dette henspiller på landskapets form. Man kan også spørre hva er vestlandets høyeste fjell? Høyest er Store Skagastølstind (2406 meter over havet) og Store Styggedalstind (2387 meter over havet), landets henholdsvis tredje og fjerde høyeste fjell. Høyest i Breheimen nordvest for Jotunheimen er Hestbreapiggan med høyeste topp 2172 meter over havet.

Folk spør også hva heter de to største byene i vestlandet?

De største byene i landsdelen er Bergen (281000 innbyggere i kommunen i 2019), Stavanger (134000), Sandnes (77000), Ålesund (48000) og Haugesund (37000). Hva heter Hordaland fylke nå? Navnet Vestland løste striden

Der har ønsket om nettopp dette navnet fra kompanjongene Sogn og Fjordane og Hordaland gjort at Rogaland og Møre og Romsdal følte seg skjøvet ut av landsdelen. Nå er forslaget Vestland.

Hva heter nabokommunene til Bergen?

Bergen tettsted er ett av seks tettsteder definert av Statistisk sentralbyrå som ligger innenfor Bergen kommunes grenser (Arna, Bergen, Flesland, Hordvik, Krokeide og Søvik).

By Gianni

Hva het Bergen i vikingtiden? :: Hvilken bydel er Smestad?
Nyttige lenker