Hjem > H > Hva Het Bergen I Vikingtiden?

Hva het Bergen i vikingtiden?

Navnet Bergen kommer fra "Bjørgvin" som betyr den grønne engen mellom fjellene (bjørg: berg, vin: grønn eng, beitemark). Bergen ble gitt status som by av Olav Kyrre i 1070. Frem til 1299 var byen kongens hovedsete og ble regnet som Norges hovedstad.

Les mer

Så, når ble laksevåg innlemmet i bergen?

Laksevåg var egen kommune etter at området ble skilt ut fra Askøy herred i 1918, men ble innlemmet som bydel i Bergen kommune i 1972. Laksevåg har i dag rundt 40.272 innbyggere. Dessuten, hvor ligger laksevåg? Laksevåg (tidligere stavet Laxevaag) er en tidligere kommune i Hordaland fylke, nå bydel i Bergen, beliggende vest for byens sentrum. Den hadde 40 518 innbyggere 1. januar 2021. Arealet er 29,96 km² landareal og 2,53 km² ferskvann.

I forhold til dette, er sotra en del av bergen?

Sotra er en øy i Øygarden kommune i Vestland fylke, vest og sørvest for Bergen. Øya er 178,6 km2 med rundt 19 100 innbyggere (2017). Inntil kommunesammenslåing i 2020 var Sotra delt i kommunene Fjell i nord og Sund i sør. Hvor ligger Årstad? Årstad er en bydel i Bergen like syd for byens sentrum som har 42 386 innbyggere 1. januar 2021. Arealet er 14,43 km² dersom man regner med ferskvann (0,32 km²) og tilhørende deler av Byfjellene: Løvstakken og Ulriken, mens selve bydelens landareal er 8,42 km².

Så, hva er fana kjent for?

Attraksjoner

  • Kongeboligen på Gamlehaugen.
  • Fantoft stavkirke.
  • Troldhaugen (Edvard Griegs bolig)
  • Stend hovedgård.
  • Storetveit kirke.
  • Hordamuseet.
  • Fana kirke.
  • Wernersholm.
Folk spør også hva er bergen mest kjent for? Bergen har en av Nordens mest trafikkerte flyplasser og en av Europas største og travleste havner, og er utgangspunktet for Hurtigruten og Bergensbanen. Bryggen i Bergen står oppført på UNESCOs verdensarvsliste og minner om byens historiske tilknytning til Hansaforbundet.

Hva het Vestland før?

Vestland er et fylke på Vestlandet i Norge som ble etablert den 1. januar 2020. Det består av de tidligere fylkene Hordaland og Sogn og Fjordane. Fylket grenser i sør til Rogaland, i nord til Møre og Romsdal fylke, og i øst til fylkene Viken, Innlandet og Vestfold og Telemark. Hvilke fylker er med i Vestland? Artikkelstart. Vestlandet er et vanlig fellesnavn for landsdelen som består av fylkene Rogaland, Vestland og Møre og Romsdal. Vestlandet slik definert er på 57 603 kvadratkilometer, noe som utgjør 17,8 prosent av Norges areal, og landsdelen har 1 387 010 innbyggere, 25,7 prosent av landets folketall (2021).

Hva er det høyeste punktet i Norge?

Liste over Norges høyeste fjell omfatter 1 000 fjelltopper. Det høyeste fjellet i Norge (utenom Dronning Maud Land) er Galdhøpiggen med 2 469 meter over havet.

By Portingale

Hvor mange bor i Solbergelva? :: Hva er Åsane kjent for?
Nyttige lenker