Hjem > H > Hva Er Arendal Kjent For?

Hva er Arendal kjent for?

Mange forbinder Arendal med sommer, skjærgård, båtliv og ferie, men kommunen er også kjent for et rikt kultur- og festivalliv. Byen har en lang maritim historie, og var på 1700 og 1800-tallet vært en av landets største og rikeste sjøfartsbyer, mer kjent som seilskutetiden.

Les mer

Ta dette i betraktning, når ble kanalene i arendal fylt igjen?

Kanalen ble fylt igjen i 1933, og det ble anlagt en rutebilstasjon på stedet, som i 1962 ble flyttet dit Sam Eydes plass nå er. Plassen brukes mye til arrangementer i Arendal, alt fra Harley Davidson-treff til Internasjonalt marked. Hvem er ordfører i Arendal? Robert Nordli. Robert Cornels Nordli (født 1. desember 1976) er ordfører i Arendal fra 23. oktober 2015.

Så, hva bør man gjøre i grimstad?

Reiseinformasjon

  • Badebåden Østerøy. Bli med Østerøy ut til noen av de fineste badeplassene i Grimstad!
  • Båtutleie i Grimstad. Opplev skjærgården på egen hånd!
  • Fiske i Grimstad. Tips til fiske i Grimstad.
  • Ibsen-museet i Grimstad.
  • Norsk Hagebruksmuseum.
  • Raet nasjonalpark i Grimstad.
  • Sjøfartsmuseet i Aust-Agder.
  • Skonnerten Solrik.
Hvorfor heter det Grimstad? På begynnelsen av 1600-tallet ble Grimstad ladested under Arendal, og i 1816 ble kjøpstadsrettigheter innvilga. Det opprinnelige stedsnavet er Grømstad. Første ledd kommer fra garden Grøm som i sin tur hadde navn fra elvenavnet Gró(a), som betyr «elva som vokser fort».

Hva er Porsgrunn kjent for?

Historisk har Porsgrunn Porselænsfabrik på vestsiden av Skienselva vært viktig for byens utvikling. Eidanger har et betydelig hagebruk og mange gartnerier. Porsgrunns Dagblad, som kommer ut i Porsgrunn, hadde i 2016 et opplagstall på 3393. Hva kalles en fra Øvre Telemark? Opprinnelig ble selve navnet Telemark bare brukt om det som senere ble kalt Øvre Telemark, og navnet kommer av telene, den folkegruppen som bodde i Øvre Telemark i folkevandringstiden og vikingtiden.

Hva betyr Porsgrunn?

Porsgrunn var en egen bykommune inntil 1964, da Eidanger og Brevik ble innlemma. Navnet kommer av pors og grunn, som betyr 'lav slette'. Den eldste delen av byen er på østsida av Porsgrunnselva, der man finner torget og rådhuset. Angående dette, hva kaller man folk fra mandal? - Hvis du kommer fra Mandal kalles du for mandalitt, men kommer du fra Sirdal kalles du sirdøl.

Hva heter en person fra Sandnes?

Sandnes-dialekten kalles «gaukemål», dialekt «gaugamål», eller sandnesisk. En person som er fra det opprinnelige ladestedet, eller «byen» Sandnes blir ofte omtalt som en Sandnesgauk.

By Lacee

Hvorfor heter det Plankebyen? :: Hva het Grimstad før?
Nyttige lenker