Hjem > H > Hvilken Bydel Er Smestad?

Hvilken bydel er Smestad?

Ullern, administrativ bydel i Ytre by vest/nord, mellom Lysakerfjorden i sør og grensen mot bydel Vestre Aker i Ullernåsen/Husebyskogen og Sørkedalsveien i nord.

Les mer

Hva betyr Røa?

Navnets opprinnelse er en norrøn flertallsform av ruð, som betyr «rydning», altså betyr navnet «rydningene». Rød eller Røed er også navnet på gårder som har ligget i Røa-området. Også, hvor mange somaliere bor i oslo? Somalia: 16 838 personer. Polen: 16 160 personer.

Hva het Stovner før?

Løvene utenfor Stortinget er hugget i denne granittsteinen. Rundt år 1900 ble den østlige delen av bygda utparsellert til boligtomter, en del av bydelen som i dag utgjør det som nå kalles Gamle Stovner og Høybråten. Høybråten vokste raskt til å bli bygdas sentrum, med skole, kino og butikker. Hvilken bydel er Stovner?

BydelInnbyggereBydelsnummer
Sagene45 0893
St. Hanshaugen38 9454
Stovner33 31611
Søndre Nordstrand39 06615

Og et annet spørsmål, hvor mange innvandrere er det i oslo?

På 15 år, fra 20 har antall innvandrere og norskfødte med innvan- drerforeldre økt i Oslo med 112 000 personer, en økning fra 19 til 32 prosent av befolkningen (se tekstboks). Bosatte med bakgrunn fra Polen er gruppen som har økt aller mest, fulgt av bosatte fra Somalia, Sverige, Irak og Pakistan. Hvor mange prosent av Norges befolkning er muslimer? Islam er Norges nest største religion. I 2017 var det trolig om lag 200 000 muslimer i Norge, hvorav 148 000 var medlemmer av organiserte trossamfunn. De fleste muslimer i Norge har innvandrerbakgrunn ved at de selv eller begge foreldrene er født utenfor Norge.

Hvor mange innvandrere er det i Norge?

Innvandrerbefolkningen utgjorde per 1. januar 2021 18,5 % av totalbefolkningen i Norge. Man regner da inn både innvandrere og norskfødte med to innvandrerforeldre. Befolkningsgruppa består av 997 942 personer, hvorav 800 094 er innvandrere og 197 848 norskfødte med to innvandrerforeldre. Hvilket fylke ligger Nydalen i? Nydalen (opprinnelig Nygårdsdalen, før dette Ellendalen) er et område langs Akerselva i Oslo som ligger midt mellom øst og vest i dagens Bydel Nordre Aker og Sagene.

Hva er hovedstaden i Oslo?

Oslo er Norges hovedstad og største by, og dessuten en av de eldste byene i landet. Oslo utgjør også en kommune og et fylke og ligger innerst i Oslofjorden, med bysenteret innerst i de to vikene Pipervika og Bjørvika. Bysenteret omfatter også området mellom disse vikene og det tilstøtende området like nordenfor.

By Magdalene Scheff

Hva er Åsane kjent for? :: Hvor mange mennesker bor i Bydel Vestre Aker?
Nyttige lenker