Hoved : Filutvidelser : .tmdx Fil

.tmdx Filutvidelse

Filtype TextMaker Document

Utvikleren SoftMaker Software
Kategori Text Files
Format N/A

.TMDX alternativnummer

En TMDX-fil er et dokument opprettet av TextMaker, et tekstbehandlingsprogram som følger med SoftMaker Office. Det kan inneholde tekst, bilder, tegneobjekter og sideformateringsegenskaper. TMDX-filer erstattet TMD-filer, som ble brukt til å lagre dokumenter ved tidligere versjoner av TextMaker.

Mer informasjon
___ kategorier_navn28 ___ Lydfiler ______ categories_text28 ___

Lydfilkategorien inneholder komprimerte og ukomprimerte lydformater, som inneholder bølgeformdata som kan spilles med lydavspillingsprogramvare. Denne kategorien inneholder også MIDI-filer, musikalske partitur og lydprosjektfiler, som vanligvis ikke inneholder lyddata.

______ kategorier_navn29 ___ Utviklerfiler ______ categories_text29 ___

Utviklerfiler-kategorien inneholder filer relatert til programvareutvikling. Disse inkluderer programmeringsprosjektfiler, kildekodefiler, kodebiblioteker, headerfiler og klassefiler. Komponerte objekter og komponenter er også inkludert i denne kategorien.

______ kategorier_navn30 ___ Tekstfiler ______ categories_text30 ___

Tekstfiler inneholder tekstdata og kan lagres i ren tekst eller rike tekstformater. Mens de fleste tekstfiler er dokumenter som er opprettet og lagret av brukere, kan de også brukes av programvareutviklere til å lagre programdata. Eksempler på tekstfiler inkluderer tekstbehandlingsdokumenter, loggfiler og lagrede e-postmeldinger.

______ kategorier_navn31 ___ Diverse filer ______ categories_text31 ___

kategorien Diverse filer inneholder forskjellige filtyper som ikke passer inn i andre kategorier. Noen eksempler er delvis nedlastede filer, installasjonsfiler og omdøpte filer. Denne kategorien kan også inkludere filer relatert til andre maskinvareenheter i tillegg til datamaskiner.

______ kategorier_navn53 ___ Camera Raw Files ______ categories_text53 ___

Kameraråder er bildefiler som er laget av digitale kameraer. De lagres i et ukomprimert og ubehandlet format som lagrer nøyaktige data tatt av kameraets sensor. Fordi hver type digitalkamera har en annen sensor, eksisterer mange forskjellige typer kameraformater. For å åpne en kameraråderfil må programmet støtte både filtypen og den spesifikke kameramodellen som tok bildet.

______ kategorier_navn33 ___ Innstillingsfiler ______ categories_text33 ___

Innstillingsfiler lagrer innstillinger for operativsystemet og applikasjonene. Disse filene er ikke ment å bli åpnet av brukeren, men endres av det tilsvarende programmet når programvalgene endres. Innstillingsfiler kan også bli kalt preferansefiler eller konfigurasjonsfiler.

______ kategorier_navn34 ___ Raster bildefiler ______ categories_text34 ___

Rastergrafik er den vanligste typen bildefiler. De består av et rutenett av piksler hvor hver piksel representerer en individuell farge i bildet. Både webgrafikk og digitale bilder lagres som rastergrafikk. Selv om noen rasterbildeformater er ukomprimert, bruker de fleste slags bildekomprimering.

______ kategorier_navn35 ___ Webfiler ______ categories_text35 ___

Kategorien Webfiler inneholder filer relatert til nettsteder og webservere. Disse inkluderer statiske og dynamiske nettsider, webapplikasjoner og filer referert av nettsider. Filer generert av webutviklingsprogramvare er også inkludert i denne kategorien.

______ kategorier_navn36 ___ Datafiler ______ categories_text36 ___

Datafiler er den vanligste typen datafiler. De kan installeres med applikasjoner eller opprettes av brukere. De fleste datafiler lagres i et binært format, selv om noen lagrer data som ren tekst. Eksempler på datafiler inkluderer biblioteker, prosjektfiler og lagrede dokumenter.

______ kategorier_navn37 ___ Videofiler ______ categories_text37 ___

Kategorien Videofiler inneholder et bredt spekter av videoformater, som bruker forskjellige kodeker til å kode og komprimere videodata. Denne kategorien inneholder også videoprofilfiler og videoinformasjonsfiler, som kanskje ikke inneholder videodata.

______ kategorier_navn38 ___ eBok-filer ______ categories_text38 ___

eBok-filer er digitale bøker designet for å bli vist på eReaders, for eksempel Amazon Kindle, Sony Reader, Barnes og Noble Nook, og iPad. De kan imidlertid ofte sees på en PC ved hjelp av eReader-programvare. Mens mange eBook-formater kan vises på flere enheter, kan noen proprietære eBook-formater kun vises ved hjelp av bestemt maskinvare eller programvare.

______ kategorier_navn39 ___ Side Layout Filer ______ categories_text39 ___

Sideoppsettfiler er dokumenter som kan inneholde både tekst- og bildedata. De inneholder også formateringsinformasjon, som definerer sidestørrelse, marginer og hvordan innholdet er organisert på siden. Sideoppsettdokumenter brukes ofte for å lage utskrivbare publikasjoner, for eksempel aviser, blader og brosjyrer.

______ kategorier_navn40 ___ 3D-bildefiler ______ categories_text40 ___

3D-bildefiler inkluderer tredimensjonale modeller, 3D-animasjoner og 3D-prosjektfiler. 3D-modeller består vanligvis av polygoner og verticies og som skaper modellens form. De kan også inkludere teksturer samt belysning og skyggeinformasjon.

______ kategorier_navn41 ___ Systemfiler ______ categories_text41 ___

Systemfilen inneholder filer relatert til Mac, Windows og Linux operativsystemer. Noen eksempler inkluderer systembiblioteker, ikoner, temaer og enhetsdrivere. Filer som sendes ut av systemet, er også inkludert i denne kategorien.

______ kategorier_navn42 ___ Plugin Files ______ categories_text42 ___

Plugin-filer gir ekstra funksjoner og funksjonalitet til eksisterende programmer. De brukes vanligvis av bilde-, video- og lydredigeringsprogrammer, samt nettlesere. Plugins kalles også tillegg og utvidelser.

______ kategorier_navn43 ___ Kodede filer ______ categories_text43 ___

Kodede filer er filer som lagrer data i et kodet format. Disse inkluderer krypterte filer, ukomprimerte arkiver og binærkodede tekstfiler. Filer er ofte kodet for sikkerhetsformål og for å hindre at de blir skadet under dataoverføringer.

______ kategorier_name44 ___ Backup filer ______ categories_text44 ___

Kategorien Sikkerhetskopieringsfiler inneholder individuelle filbackups og filer relatert til sikkerhetskopieringsprogramvare. Individuelle sikkerhetskopieringsfiler genereres ofte automatisk av programvareprogrammer. Backup-programvarefiler inkluderer inkrementelle sikkerhetskopier og fulle systembackups.

______ kategorier_navn45 ___ CAD-filer ______ categories_text45 ___

CAD-filer (Computer-Aided Design) kan inneholde 2D- eller 3D-design. De genereres av CAD-programmer, som kan brukes til å lage modeller eller arkitekturplaner. 2D CAD-filer kalles ofte tegninger, mens 3D-filer ofte kalles modeller, deler eller sammenstillinger.

______ kategorier_navn47 ___ Databasefiler ______ categories_text47 ___

Databasefiler lagrer data i et strukturert format, organisert i tabeller og felt. Individuelle oppføringer i en database kalles poster. Databaser brukes ofte til lagring av data referert av dynamiske nettsteder.

______ kategorier_navn48 ___ Kjørbare filer ______ categories_text48 ___

Kjørbare filer inneholder kode som kjøres når filen åpnes. Windows-programmer, Mac OS X-programmer, skript og makroer betraktes alle som kjørbare filer. Siden disse filtypene kjører kode når de åpnes, bør ikke kjente filer kjøres, som de som mottas som e-postvedlegg, ikke åpnes.

______ kategorier_navn49 ___ Disk bildefiler ______ categories_text49 ___

Diskbildefiler inneholder en eksakt kopi av en harddisk eller annen type media. De inkluderer alle filene, samt filsysteminformasjonen. Dette gjør at diskbilder kan brukes til duplisering av disker, CDer og DVDer. De brukes ofte også til sikkerhetskopieringsformål.

______ kategorier_navn50 ___ Komprimerte filer ______ categories_text50 ___

Komprimerte filer bruker filkomprimering for å spare diskplass. Komprimerte arkivformater kan også brukes til å komprimere flere filer til et enkelt arkiv. Flere åpne og proprietære komprimeringsalgoritmer kan brukes til å komprimere filer, og derfor finnes det mange forskjellige komprimerte filtyper.

______ kategorier_navn54 ___ Fontfiler ______ categories_text54 ___

Fontfiler inneholder en eller flere fonter som kan nås av operativsystemet og applikasjonene. De fleste moderne skrifttyper lagres i enten OpenType eller TrueType formater, som kan brukes av både Macintosh og Windows-datamaskiner.

______ kategorier_navn51 ___ Vector bildefiler ______ categories_text51 ___

Vector grafikk består av stier, i stedet for individuelle piksler. Disse stiene kan brukes til å representere linjer og former innenfor bildet. De fleste vektorbildformatene kan også inkludere farger, gradienter og bildeeffekter. Siden vektorgrafik lagrer bildedata som stier, kan de forstørres uten å miste kvalitet, noe som gjør dem til et godt valg for logoer og andre tegninger.

______ kategorier_navn52 ___ Regnearkfiler ______ categories_text52 ___

Regnearkfiler lagrer data i celler, som er organisert i rader og kolonner. Hver celle kan inneholde en bestemt type data, for eksempel tekststreng, nummer eller dato. Celler kan også inneholde formler, som refererer til andre celler.

______ kategorier_navn46 ___ GIS-filer ______ categories_text46 ___

GIS-kategorien (Geographic Information Systems) inneholder filer relatert til GPS-enheter og kartleggingsprogramvare. Disse filene kan inneholde kart, lagrede ruter og veipunkter. Mange GIS-filer lagres i åpne formater, som kan overføres mellom GPS-enheter og datasystemer.

______ extension_description20081 ___

En TMDX-fil er et dokument opprettet av TextMaker, et tekstbehandlingsprogram som følger med SoftMaker Office. Det kan inneholde tekst, bilder, tegneobjekter og sideformateringsegenskaper. TMDX-filer erstattet TMD-filer, som ble brukt til å lagre dokumenter ved tidligere versjoner av TextMaker.

___TMDX-filen åpnes i SoftMaker Office TextMaker 2018

TMDX-filer lagres i et proprietært format og er hovedfilen tilknyttet TextMaker , som ligner på Microsoft Word. TMDX-filer brukes på samme måte som .DOC og .DOCX filer brukes av Microsoft Word. En TMDX-fil er opprettet for å lagre et regneark og kan lukkes og gjenåpnes for videre redigering.

TMDX-filer kan opprettes fra en .TMV og TMVX-maler eller DOC- og DOCX-dokumenter. De kan også konverteres til forskjellige formater i TextMaker, inkludert .PDF , DOC, DOCX, .DOTX , .TMD , TMV, TMVX, .ODT , .PSW og .RTF .

______ extension_common20081 ___ ______ product_main_features10998 ___
  • Støtte for DOCX- og DOC-dokumenter
  • Tegn- og avsnittformateringsalternativer
  • Bildeinnsetting fra enhetens kamera eller bildegalleri
  • Eksporter til PDF-formatet
______ product_text10998 ___

SoftMaker Office: TextMaker Mobile er Android-versjonen av TextMaker-skrivebordsprogrammet som er inkludert i SoftMaker Office-pakken. Det brukes primært til å redigere og lagre data fra Word-filer.

Kontor: TextMaker Mobile støtter DOCX- og DOC-filer uten å miste innhold eller formatering. Appen lar deg redigere dokumentet samtidig som du gir stavekontroll i sanntid, ulike tegn- og avsnittformateringsalternativer og bildeinnsetting fra enhetens fotogalleri og innebygd kamera. Noen andre bemerkelsesverdige funksjoner inkluderer muligheten til å sette inn og redigere fotnoter og sluttnotater, jobbe med spore endringer og kommentarer, og se dokumenter i utskriftsvisning eller utkastmodus.

Kontor: TextMaker Mobile er et praktisk verktøy for å jobbe med DOCX og DOC-filer på en Android-enhet, og gir mye av samme funksjonalitet som desktopversjonen av TextMaker. Mens Android-versjonen av Word er bedre, er SoftMaker Office: TextMaker Mobile et fint alternativ, spesielt hvis du allerede bruker desktop-versjonen.

Oppdatert: 3. april 2018

______ product_main_features8023 ___
  • Tilbyr lignende funksjonalitet til Microsoft Office
  • Støtter populære DOCX-, XLSX- og PPTX-formater
  • Gir et kjent grensesnitt
______ product_text8023 ___

SoftMaker Office er en serie kontorprogrammer designet for å være et alternativ til Microsoft Office. Suiten leveres med applikasjoner for å lage dokumenter, regneark og presentasjoner. Det kan også brukes til å e-post og organisere oppgaver og avtaler.

Programmer inkludert i Office-pakken:

TextMaker er SoftMakers versjon av Word som støtter DOC- og DOCX-dokumenter, og gir mange av de tradisjonelle stilene og formateringsalternativene, for eksempel fonter, tekstindrykning, tabellinnsetting og format pensel. PlanMaker, som er erstatning for Excel, støtter XLS- og XLSX-filene og kan håndtere store datasett i et regnearkmiljø.

Presentasjoner er PowerPoint of SoftMakers Office Suite. Den støtter PPT og PPTX-filene og gir deg mange av samme funksjonalitet som grafikk og lydinnsetting og lysbildeoverganger. BasicMaker er et enkelt program som gir et programmeringsmiljø som lar deg styre VBA-kompatible Windows-programmer som TextMaker og PlanMaker ved hjelp av SoftMaker Basic-skript. Og til slutt lar Mozilla Thunderbird-programmet deg håndtere e-post og organisere dine oppgaver og avtaler.

SoftMaker Office er en solid kontorsuite som er eksplisitt designet for å være et alternativ til Word, Excel og PowerPoint-programmer med støtte for mange av de samme bransjestandardformatene og funksjonaliteten. Hvis du leter etter et billigere alternativ til Microsoft Office, er SoftMaker Office et godt valg, men gratis alternativer som OpenOffice eller LibreOffice kan være bedre egnet for dine behov.

Oppdatert: 3. april 2018

___
Programmer som åpnes TMDX filer
Windows
Microsoft Office
Android
SoftMaker Office TextMaker Mobile
Macintosh
Microsoft Office

Om TMDX filer

Målet vårt er å hjelpe deg med å forstå hva filen med utvidelsen * .tmdx er ansvarlig for og hvordan du åpner den.

Filtype TextMaker Document Dokument, programvarebeskrivelser for Mac, Windows, Linux, Android og iOS som er oppført på denne siden, har blitt undersøkt og verifisert enkelt ved hjelp av Hvordan Apne-kommandoen. Vi strever etter 100% nøyaktighet og publiserer kun informasjon om filformatene som vi har testet flere ganger.

Nylige kommentarer

Anonim skrev 11.03.2020:
Hei! En klient sendte meg nylig et tekstdokument med en .tmdx-utvidelse, og jeg var ikke sikker på hva det betydde. Forklaringen din var perfekt, og det gjorde meg nysgjerrig på å undersøke mer om andre tekstbehandlingsfilformater og deres applikasjoner. Er det en fordel med å bruke .tmdx-filer mot mer vanlige formater som ... Les mer