Hjem > H > Hvem Eier Infinitum?

Hvem eier Infinitum?

Infinitum er etablert av drikkevareprodusentene og dagligvarekjedene i Norge for å drive effektiv innsamling og resirkulering av drikkevareflasker og -bokser. Det gjør vi gjennom panteordningen.

Les mer

Kan butikker nekte å ta imot pant?

SFT fastslår at det ikke er lov å nekte å ta imot pant. Accenture og Cognite inngår samarbeid: Alle som selger bokser og flasker skal altså gi pant. De eneste som slipper å ta imot tomgods, er gatekjøkken og kaféer som bare serverer drikkevarer i glass. Hva kan man pante? Alle bokser og flasker med pantemerke kan pantes. Når du panter får du tilbake pantebeløpet du betalte da du kjøpte produktet. Flasker og bokser uten pantemerke, som glassflasker, kan ikke pantes.

Følgelig, når ble det slutt på pant på glassflasker?

De siste glassflaskene som ble produsert med pantemerke var i 2016. I forhold til dette, kan man pante gamle flasker? Etter 1. september er det ikke lenger lov å tappe eller importere drikkevarer i flaske og bokser med gammel pant. Målet er å få oss til å pante enda mer, så plasten ikke havner i naturen. I dag panter vi i snitt 88 prosent flasker og bokser.

Ta dette i betraktning, hvor mange flasker blir pantet i norge?

Hvorfor pante på 1 minutt

I 2021 pantet vi over 1,5 milliarder aluminiumsbokser og plastflasker i Norge. Dette, som kalles Norges største miljødugnad, har større verdi enn kronene vi får tilbake.
Og et annet spørsmål, hvordan virker en panteautomat? Slik fungerer lotteriet

Det gjør at flere trykker på Røde Kors-knappen og gir dermed økte midler til vårt humanitære arbeid. Du deltar i Pantelotteriet ved å trykke på Røde Kors-knappen på selve panteautomaten. Panten din brukes som innsats i lotteriet. Hvert lodd i Pantelotteriet koster 50 øre.

Deretter, er det pant i usa?

Ti stater i USA har panteordninger i dag. California, Connecticut, Hawaii, Iowa, Maine, Massachusetts, Michigan, New York, Oregon og Vermont. Så det er stadig 40 igjen å ta av! Det er to hovedgrunner til at panteordninger nå rykker nærmere i flere stater. Har andre land pant? Per nå er det bare Sverige, Tyskland, Finland, Danmark, Litauen og Nederland i EU som har et pantesystem slik vi kjenner det i Norge. Krotia har også et pantesystem, men det har lite til felles med de andre systemene. - De aller fleste land har ikke pant i EU.

Finnes pant i USA?

Der er pantebeløpet ti cent, som gir en verdi i USA. Men i New York er pantebeløpet kun fem cent, det er lite kjøpekraft i det beløpet, sier Mortensen, og forklarer at brukergruppen i større grad er avhengig av å supplere inntekten med panting.

By Jaime Daks

Hvordan få rask film på iPhone? :: Kan man bruke pantelappen i alle butikker?
Nyttige lenker