Hjem > H > Hvordan Dannes Våre Holdninger Og Verdier?

Hvordan dannes våre holdninger og verdier?

Holdninger kan være basert på kunnskap eller være ervervet gjennom egenerfaring, men er i mange tilfeller overtatt relativt ureflektert fra foreldre, venner og andre personer eller grupper man har valgt å identifisere seg med. Forskning har kartlagt ulike mekanismer for hvordan holdninger etableres og opprettholdes.

Les mer

Hva er verdier for eksempel?

F. eks. kan vi skille mellom åpne/skulte, økonomiske, materielle, prinsipielle, økologiske, politiske, estetiske og moralske verdier. Eksempel på moralske verdier kan være: lykke, kjærlighet, tillit, rettferdighet, ærlighet, solidaritet og brorskap. Ta dette i betraktning, hva er forskjellen på meninger holdninger og verdier? Hva er forskjellen på en holdning og en mening? Holdninger er dypere atferdsmønstre enn hva meninger er. Meninger er noe vi er klar over at vi har og er lette å bearbeide og endre på, mens holdninger representerer noe mer ved at de i tillegg er vurderende eller dømmende.

Dessuten, hvordan har du blitt den du er?

Verdier, holdninger og menneskesyn blir skapt og utviklet i samspillet mellom mennesker. Mennesker vi møter i livet, er med på å forme oss. Vi blir påvirket, vi lærer av hverandre, og vi hermer etter de menneskene vi ser opp til eller ønsker å ligne. Hvordan dannes holdningene våres? Holdningene våre utvikles i samspill med omgivelsene og påvirkes av de erfaringene vi gjør oss. Holdninger kan også være et resultat av opplevelser, erfaringer eller kunnskap. Vi kan endre holdningene våre gjennom bevisstgjøring.

Hvordan kan holdningene våre påvirke hva vi gjør?

Når holdning tilsvarer handlingene våre gir det oss en god følelse i kroppen. Derimot vil det gi oss en uggen følelse når holdningene ikke tilsvarer med handlingene våre og det er denne ugne følelsen vi kaller for kognitiv dissonans. Ta dette i betraktning, hva er verdier lett forklart? Verdi er kvaliteten ved noe, det som er godt ved noe. En tings verdi sies gjerne å bestemme dens viktighet med hensyn til hvordan vi bør gjøre våre vurderinger og beslutninger.

Man kan også spørre hva er dine viktigste verdier?

Eksempler på verdier kan være

  • Lojalitet.
  • Ærlighet.
  • Profesjonalitet.
  • Vennlighet.
  • Åpenhet.
  • Kunnskapsrik.
Angående dette, hvilke verdier er viktig? Hvilke gode verdier bør du lære barna dine?
  1. Ærlighet. Ærlighet er en verdi som må læres fra tidlig barndom.
  2. Toleranse. I en slik mangfoldig verden er toleranse en svært viktig verdi.
  3. Respekt. En av de første verdiene du må lære barna dine er respekt.
  4. Ansvar.
  5. Vennlighet.
  6. Karakter.
  7. Selvtillit.
  8. Samarbeid.

Hva påvirker våre verdier?

Det kan være venneflokken, arbeidsplassen, trossamfunnet eller det politiske partiet man er medlem av. Her hører også påvirkning fra media hjemme. Disse gruppene er dessuten viktige bidragsytere til våre holdninger og verdier.

By Rasla

Hva er en god holdning? :: Hva betyr det å sitte på gjerdet?
Nyttige lenker