Hjem > H > Hvordan Sendes Og Mottas Signaler I En Mobiltelefon?

Hvordan sendes og mottas signaler i en mobiltelefon?

I mobiltelefonen er det enkelt forklart flere antenner som kan sende og motta radiobølger. Radiobølgene er formet (modulert) slik at de kan bære data. Tale overføres også som data. Når du ringer nummeret til en venn med mobilen, sendes signaler trådløst til basestasjonen som er nærmest deg.

Les mer

Så, hvem fant egentlig opp telefonen?

Det var imidlertid engelsk-amerikaneren Alexander Graham Bell som 1876 konstruerte en brukbar telefon, og som helt til 2002 ble regnet som telefonens oppfinner. Bell var den første som tok patent på telefonen. Hva betyr ordet telefon? Telefon (av gresk tele, fjern og phono, lyd) er en telekommunikasjonsinnretning som overfører lyd ved hjelp av elektriske signaler.

Tilsvarende, hvordan ble telefonen funnet opp?

Lite visste nok Graham Bell hvordan oppfinnelsen hans skulle revolusjonere en hel verden. Da også i Norge, Sverige og Danmark. La oss starte fra begynnelsen. Telefonen ble patentert i USA i 1876. Hva er forskjellen på telefon og mobiltelefon? Mobiltelefon, ofte bare kalt mobil, er en bærbar telefon. Apparatet er en kombinert radiosender og -mottaker som er knyttet til et telefonnett. I et mobiltelefonnettverk kalles håndsettet en mobilstasjon eller terminal, mens de landbaserte radiosenderne kalles basestasjoner.

Følgelig, hvilke bølger bruker mobiltelefon?

Når man snakker i en mobiltelefon eksponeres man for radiobølger eller elektromagnetiske felt (EMF). Radiobølger er en teknologi som brukes til trådløs overføring av informasjon. Radiobølger varierer i bølgelengde – fra over 10.000 meter til 1 millimeter. Angående dette, hvilket land kom mannen som oppfant telefonen fra? Alexander Graham Bell (født 3. mars 1847 i Edinburgh i Skottland, død 2. august 1922) var en skotsk-amerikansk oppfinner, vitenskapsmann, ingeniør og innovatør.

Hvem fant opp den første mobiltelefonen?

Mobiltelefon/Oppfinnere Hva var den første telefonen? 27 år tidligere utviklet amerikansk-italieneren Antonio Meucci den samme telefonen Bell brukte i 1876. I 1849 hadde Meucci utarbeidet teknologien og sendte sin egen stemme gjennom en kobbertråd fra et rom til et annet. Fra 1849 til 1862 utviklet han hele 30 ulike prototyper av sin teletrofono.

Deretter, når kom telefonen i norge?

Historisk er fasttelefoni den eldste varianten av telefoni. Den ble oppfunnet av italieneren Antonio Meucci i 1849, men skotten Alexander Graham Bell stjal patenten i 1876, og ble lenge feilaktig ansett som oppfinneren. Fasttelefoni ble introdusert i Norge i 1879.

By Ona Setaro

Når ble telefonsentralene nedlagt? :: Hva er 10 av 400?
Nyttige lenker