Hjem > H > Hvordan Var Vikingsamfunnet?

Hvordan var vikingsamfunnet?

Vikingsamfunnet hadde store sosiale forskjeller. Det besto av en elite, bønder og treller. Kvinnenes rolle var mer avhengig av rang enn kjønn slik rike gravfunn av mektige kvinner har vist. De siste tiårenes arkeologiske utgravinger har gitt oss en helt ny forståelse av jernalderens bebyggelse og rettigheter til jord.

Les mer

Angående dette, hvorfor var vikingskipene så gode?

En av de store fordelene vikingene hadde, var at skipene deres hadde amfibiske egenskaper, - de kunne dras på land og seile inn i grunne elver og viker, selv om de også kunne seile på det store hav. Hvorfor var vennskap viktig i Høvdingsamfunnet? Det hjalp lite å være av god ætt og ha store rikdommer dersom ingen var villig til å stille opp når hjelpen trengtes. Derfor var det viktig for høvdingen å knytte vennskap med bønder og vanlige folk. På den andre siden hadde også bøndene stadig behov for beskyttelse.

Ta dette i betraktning, hvordan deler vi inn den norrøne perioden?

Vikingtid og gammalnorsk tid

750 til ca. 1050 e.Kr. Perioden frå rundt 1050 til 1350 kallar ein yngre norrøn tid eller gammalnorsk tid. Dei eldste døma på norrønt språk finn vi i runeinnskrifter og skaldekvad som vart til på 800- og 900-talet.
Også, hvor i norge var det flest vikinger? Norske vikinger var mest aktive i nordveg og vesterveg. Nye områder ble bebygd nordover norskekysten, vestover til Island, Færøyene, Shetland, Orknøyene, Skottland og Irland. Senere også Grønland og Vinland (Amerika).

Man kan også spørre hvem var de beste vikingene?

vikingene

Topp 10: Historiens mektigste vikinger

  • Harald Blåtann.
  • Gorm den gamle.
  • Harald Hårfagre.
  • Eirik Raude Torvaldsson.
  • Bjørn Jernside.
  • Svein Tjugeskjegg.
  • Leiv Eiriksson.
  • Rollo.
Hvor stor var vikingene? De var alle kraftig bygd og hadde en gjennomsnittshøyde på 176 cm. Til sammenligning var gjennomsnittshøyden på angelsakserne 172 cm på den tiden.

Også, hva tror vikingene på?

I vikingtiden trodde man ikke på én Gud. Man trodde på en hel gudeverden full av æser og vaner, alver, dverger og jotner. Den mest kjente av jotnene må sies å være Loke, han som forårsaket Balders død. Hva slags mat spiste vikingene? Gryteretter, supper, stekt gris, grøt og brød. Dette er noe av det vikingene spiste. Krigerne var glade i grillet kjøtt. På fester skulle det være mat og øl i overflod.

Hva var vikingene flinke til?

Vikingane fanga ville dyr i feller og fangstgroper, og dei jakta med spyd og pil og boge. Dei var og flinke til å fiske og dei kunne jage småkval inn i fjordar og fange dei der. I naturen fanst det mange gode planter, nokre kjenner du sjølv, som for eksempel hasselnøtter og ville bær.

By Gula

Hva slags ost bruker de på McDonalds? :: Hvor kom de fleste vikingene fra?
Nyttige lenker