Hjem > H > Hvordan Sprer Bringebær Seg?

Hvordan sprer bringebær seg?

Formeres ved rotskudd

Hagebringebær er ikke fullt så «ille» som villbringebær, men det er ingen tvil om at de sprer seg lett. Men rotskudd trenger ikke å være dumt: Disse rotskuddene kan du nemlig grave opp og plante på nytt et annet sted der du vil ha bringebær. Vips har du flere gratis planter!

Les mer

Hvilke regler gjelder for bærplukking?

Du kan plukke bær, sopp, blomster og urter i skogen og på fjellet når du befinner deg i utmark. Det er en del av allemannsretten. Allemannsretten gir alle rett til å ferdes og oppholde seg i utmarka i Norge – når ferdselen "skjer hensynsfullt og med tilbørlig varsomhet". Allemannsretten er lovfestet i friluftsloven. Er det lov å plukke umodne multer? Det er forbudt å plukke molter før bærene er modne. Molter er modne når bæret kan plukkes uten at hamsen følger med. § 2. Den som overtreder eller medvirker til overtredelse av bestemmelser i denne lov straffes med bøter.

Du kan også spørre er det lov å plukke elvestein?

– Du kan ta med deg en stein til steinsamlingen, men du kan ikke begynne å lempe stein til steingjerdet ditt, sier Reusch. Men pass også på at på noen områder, spesielt vernede områder, er det lokale forskrifter som gjør at du ikke kan ta med deg noe som helst. Folk spør også hva er tindvedbær? Rent ernæringsmessig er tindvedbær en juvel, så den er i Europa og Kina mest benyttet som medisinplante. Rik på vitamin C, er den et godt tilskudd for å bekjempe infeksjoner, oljen skal virke beskyttende for huden mot både vær og vind. I tillegg er saften slimløsende.

Og et annet spørsmål, når modnes multene?

Multene modnes i Nord-Norge i midten av juli til slutten av august. Multene er store og velsmakende. Først røde og omsluttet av begerbladene men som modne har de en vakker gul-oransje farge i flere nyanser. Brukes mest til syltetøy eller multekrem men kan også benyttes til likør. Hva heter bærene som ligner på blåbær? Blokkebær er ein liten lauvfellande busk med blåsvarte bær som liknar på blåbær. Bæra er derimot lysare enn blåbær, meir avlange og har kvitt fruktkjøt.

Du kan også spørre hvor plukker man multer?

Så du kan fint ta deg noen håndfuller med multer når du er ute på fjelltur i Nordland, Troms og Finnmark, men ikke ta med deg noe hjem. I resten av Norge kan du plukke multer akkurat som du måtte ønske på utmark, akkurat som du kan med blåbær eller ville bringebær. Hvor kan man finne multer? Multer finnes i fjellstrøk over hele Norge, Sverige og Finnland men er i enorme mengder enkelte steder: Har du funnet en skikkelig bra moltemyr en gang kommer du aldri til å glemme det. De største sjansene for å finne ei slik myr i Norge er nok fra Finnmark og sørover til Lierne og Trøndelag.

Hvor mye bær kan man plukke?

Er du i det som heter utmark kan du plukke med deg bær i bøtter og spann uavhengig av om det er på privat grunn eller ikke.

By Uyekawa

Hva gjør man med gamle iPad? :: Hvor plukke blåbær?
Nyttige lenker