Hjem > K > Kan Man Levere El Avfall På Elkjøp?

Kan man levere el avfall på Elkjøp?

Vi tar også imot alt av elektrisk avfall i varehusene våre – og det helt gratis! Ta med deg den gamle vaskemaskinen, kjøleskapet eller TV-en, så sørger vi for korrekt og miljøvennlig gjenvinning. NB! Tjenesten gjelder ikke Side-by-side-skap.

Les mer

Hvor kan man kaste sko?

Sko, vesker, belter og annet tilbehør skal i restavfallet hvis det er ødelagt. Alt du leverer skal være rent (vasket) og tørt, og i en pose eller sekk med dobbelt knute. Hva skjer med søppelet vi kaster? Dette skjer med avfallet: Avfallet går til energigjenvinning og forbrennes på ulike anlegg. Noe av avfallet sendes til Energigjenvinningsetaten i Oslo. Varmen som frigis ved forbrenning brukes til å produsere energi og fjernvarme.

Også, hvordan gjenvinnes elektronikk?

Fra forhandlerne og miljøstasjonene blir EE-avfallet hentet av returselskaper som Norsirk. Gjennom Elretur samler Norsirk inn og tar hånd om elektriske og elektroniske forbrukerprodukter. Etter innsamling blir avfallet sendt til ulike anlegg for demontering, gjenvinning, ombruk og destruering. Hvor levere ødelagt vaskemaskin? Alle Elkjøp-varehus har returstasjoner med tilpassede containere, bur, bokser og låser, hvor du kan returnere dine gamle produkter - fra vaskemaskiner til batterier, i butikkens åpningstid. Både større og mindre hvitevarer og brunevarer kan leveres.

Hvem tar imot brukte hvitevarer?

Power tar ansvar for miljøvennlig retur av sine produkter i Norge. I alle våre Power butikker kan du levere inn gamle og defekte elektriske og elektroniske (EE) produkter som vi sender videre til resirkulering. Alle produkter som går på strøm eller batteri regnes som EE-avfall når de skal kasseres. Hva gjør man med ødelagte sko? Sorteres som Tekstiler, klær og sko i

  1. Ødelagte tekstiler leveres til en tøyinnsamlingsboks eller nærmeste gjenvinningsstasjon. Skill gjerne i ulike poser, og merk posen med ødelagte tekstiler.
  2. Det er ressurskrevende og miljøbelastende å produsere tekstiler.

Hvor skal dyner og puter kastes?

UFF og Fretex tar i mot klær, sko, accessoirer og lettere husholdningstekstiler; herunder duker, håndklær, gardiner, puter, sengetøy, myke leker mv. Pakk tøyet i lukkede poser eller løst pakkede sekker og legg den i en av containerne på returpunktene. Hvor kaster man magasiner? Magasiner eller ukeblader kommer noen ganger pakket i plast. Plasten skal sorteres som plastemballasje, men selve magasinet kan sorteres som papir. Det samme gjelder melkekartongen som også skal i papirsøpla.

Man kan også spørre hva skjer med søppelet etter at det er hentet av søppelbilen?

De blå posene med plast sendes til materialgjenvinning i Tyskland og Sverige. De grønne posene med matavfall sendes til Energigjenvinningsetatens biogassanlegg på Romerike, der det omdannes til biogass og biogjødsel.

By Hugh Peavler

Hvor gjelder midtbykortet? :: Når er en PC gammel?
Nyttige lenker