Hjem > K > Kan Man Tegne Forsikring Med Betalingsanmerkning?

Kan man tegne forsikring med betalingsanmerkning?

Kan jeg ha bilforsikring med betalingsanmerkning? Ja, det kan du. Forsikringsselskaper i Norge har ikke lov til å nekte folk med betalingsanmerkning (eller som ikke er kredittverdig) å kjøpe forsikringer. Men du kan bli spurt om å forskuddsbetale forsikringen.

Les mer

Kan man nektes bilforsikring?

Det lønner seg økonomisk å skaffe seg dette, og der en først bør betale ned gjeld og kreditorer, så bør bilforsikring også være høyt på listen. Dette gjelder spesielt dersom du har en verdifull bil. Ansvarsforsikring kan for øvrig ingen nekte deg, da dette er lovpålagt. Kan forsikringsselskap nekte forsikring? Etter forsikringsavtaleloven § 3-10 (skadeforsikring) og § 12-12 (personforsikring) kan et forsikringsselskap ikke nekte noen på vanlige vilkår å tegne en forsikring som selskapet ellers tilbyr allmennheten uten saklig grunn.

Også, hvem kan registrere betalingsanmerkning?

Det er kredittopplysningsbyråene som registrer anmerkningen og det er inkassobyråer, namsmenn, forliksråd, Statens Kartverk, Løsøreregisteret eller Statens innkrevingssentral som melder inn anmerkningen til kredittopplysningsbyråene. Og et annet spørsmål, hvilke skader erstattes av din trafikkforsikring? Forsikringen gir skadelidte rett til erstatning direkte fra forsikringsselskapet for de skader som vedkommende måtte bli påført, og som i henhold til bilansvarsloven av 3. februar 1961 medfører rettslig ansvar. Forsikringen omfatter også føreren og passasjerer i kjøretøyet.

Man kan også spørre er kjøretøyet forsikret?

Informasjon om hvor kjøretøyet er forsikret fås kostnadsfritt ved innlogging med BankID på www.tff.no/minside. Se instruks om hvordan å sjekke forsikringen. (Merk at i Autosys vil etterhvert alle forsikrede kjøretøy stå med kode 02 TFF og ikke i hvilket forsikringsselskap kjøretøyet er forsikret). Ta dette i betraktning, hvilke forsikringsselskaper har flest klager? Klager og medhold i Finansklagenemnda:

  • Gjensidige Forsikring: 104 31 prosent.
  • Tryg Forsikring: 43 19 prosent.
  • If Skadeforsikring/Europeiske: 61 28 prosent.
  • Sparebank 1 Skadeforsikring: 24 29 prosent.
  • Sparebank 1 Livsforsikring: 19 53 prosent.

Angående dette, kan andre kjøre bilen min?

– Svaret er at forsikringsselskapene ikke er så opptatt av hvem som sitter bak rattet så lenge den bare lånes ut en gang iblant, sier Johansen. Unntaket er hvis det skjer en ulykke med personskade og politiet oppretter sak etter et uhell. Da er det viktig at forsikringsselskapet vet hvem som er involvert. Når må man kjøpe bilforsikring? Ny eier må kjøpe forsikring før bilen kan omregistreres

Dette forutsetter at dere har sendt inn salgsmelding. Ny eier må forsikre bilen innen tre dager etter at salgsmelding er registrert, hvis ikke påløper det dagsbøter.

Kan forsikringsavtaleloven fravikes?

Forsikringsavtaleloven kan som hovedregel ikke fravikes til skade for den som utleder rett mot foretaket av forsikringsavtalen, jf. § 1-3 første ledd og § 10-3. I utgangspunktet er loven ufravikelig både når det gjelder forbrukere og næringsdrivende.

By Theda

Hvordan få venner i 30 årene? :: Hvordan finne ut hvor mye jeg har betalt i skatt?
Nyttige lenker