Hjem > H > Hvordan Går Det Med Korallrevene Akkurat Nå?

Hvordan går det med korallrevene akkurat nå?

På grunn av global oppvarming blir havene varmere og surere. Det gjør at stadig flere korallrev blekner og til slutt dør. Lokal forurensing, masseturisme og fiske med trålere ødelegger også for korallrevene. I løpet av de siste 30 årene har vi mistet halvparten av verdens koraller.

Les mer

Hvor lang er The Great Barrier Reef?

The Great Barrier Reef, eller Australias store barriererev, er knyttet til fastlandet. Størrelsen er enorm, og dekker et område på 348 000 kvadratkilometer. Lengst sør starter revet nær den sørlige vendekrets, og strekker seg nesten 2300 kilometer nordover til Torresstredet sør for Ny-Guinea. Du kan også spørre hvor er verdens største korallrev? Verdens største korallrev

Utenfor den nordøstlige kysten av Australia ligger Great Barrier Reef. Det er et korallrev på hele 348 000 kvadratmeter.

Dessuten, hvorfor skjer korallbleking?

Korallbleking er et fenomen hvor koraller kvitter seg med algene de normalt lever i symbiose med, som følge av sammensatte stressfaktorer som økt havtemperatur, havforsuring og forurensning. Uten algene mister korallene fargen sin, og det kalles derfor korallbleking. Dessuten, hvorfor blekes korallrev? Koraller lever i symbiose med alger som forsyner dem med 90 prosent av næringen de trenger. Det er også algene som gir korallene de vakre fargene. Algene driver fotosyntese, men når det blir for mye lys og varme så driver algene fotosyntese på høygir. Korallene tåler det ikke, så de kaster ut algene og blir hvite.

Dessuten, hva kjennetegner korallrev?

Korallrev er rev (grunner i havet) bygd opp av kalkskjeletter. Disse stammer hovedsakelig fra koralldyr, men også fra andre organismer med kalkskall, som kalkalger. Hvor lever korallrev? Korallrev finnes fra Nordpolen til Sydpolen, fra havets overflate til adskillige tusen meters dyp. Korallrev i kalde havområder er ganske store og finnes ofte på dypere vann enn tropiske korallrev, som vanligvis ikke befinner seg dypere enn 80 meter.

Tilsvarende, hvor i norge er det korallrev?

Korallene koloniserte områdene våre etter den siste istiden, og nå finnes de fra svenskekysten til og med Finnmark, i fjordene og kystnære havstrøk og på kontinentalsokkelen og -skråningen ned til ca. 400 m. Den grunneste forekomsten finner vi i Trondheimsfjorden på 39 m. Folk spør også hvem fant the great barrier reef? En stor del av revet er beskyttet av Great Barrier Reef Marine Park. Den første britiske oppdageren som fant revet var James Cook, som oppdaget det da han gikk på grunn 11. juni 1770.

Hva er de største truslene mot korallrev?

Mer enn en fjerdedel av verdens korallrev er allerede ødelagte. Mellom 50 og 70 prosent står i fare for å ødelegges i nær framtid. Blant de største truslene mot verdens korallrev er: Forurensning: Miljøgifter fra landbruk, industri, kloakk og andre kilder forgifter revene.

By Pompea Soulier

Hva er Biohermer? :: Hva spiser Langbein?
Nyttige lenker