Hjem > H > Hvordan Sjekke Solforhold På Tomt?

Hvordan sjekke solforhold på tomt?

Med appen Sunsurveyor (over) ser du solens bane «live» for hvilken dato du vil. Endre datoen, og du kan se hvordan solens gang er på sommeren, eller om det er sol på terrassen på 17.

Les mer

Hvor står solen midt på dagen?

Sola går alltid opp i øst og ned i vest, og midt på dagen står den rett i sør. Når er solen på sitt laveste? Dagen i året hvor sola står høyest på himmelen ved middagstid kalles sommersolverv (20-22. Juni, Gemini-tvillingene) og dagen hvor den står lavest er vintersolverv (20-22. Desember, Sagittarius - skytten).

Når er solen oppe?

Lokal tid: kl. 13:16:53
Solnedgang i dag20:58↑ 293° Nordvest
Månen står opp23:59↑ 132° sørøst
Månen går ned06:52↑ 236° Sørvest
Dagslys:14 timer, 43 minutter (+5 min 7 sek )
Angående dette, hvordan finne ut solforhold? Nå kan du enkelt sjekke solforholdene ved å søke på adressen eller gnr/bnr. Norkarts nyeste tjeneste på eTorg.no leverer nøyaktige solforhold gjennom hele døgnet. Du kan følge solas bane over huset, og når den går bak taket til naboen – eller sjekke ut om du får se solnedgangen fra terrassen?

Og et annet spørsmål, hvilken retning er det mest sol?

Sørvendte terrasser har sol størsteparten av dagen og er det vanligste, sørøstlige terrasser får morgensolen, og terrasser som vender mot vest får kveldssol. Når snur sola 2021? Tidspunktet for solens retningsskift faller i år 2021 er 21. desember klokken 16.59 Da er det offisielt vintersolverv. I 2022 er vintersolverv 21. desember klokken 22.48.

Hvor kommer solen op?

Vi opplever at sola flytter seg fordi jordkloden som vi er på roterer, og hele jordkloden fra nordpol til sydpol roterer samme vei. Derfor går sola opp i øst og ned i vest både nord og sør for ekvator, men mens vi har sola i sør midt på dagen nord for ekvator, står den i nord midt på dagen sør for ekvator. Hvordan finne retning uten kompass? Se på sola

Hvis du stiller deg med ryggen til sola klokka 13 om sommeren og strekker armene ut til siden vil skyggen din bli et kompass. Hodet peker mot nord, beina mot sør, høyre arm mot øst og venstre arm mot vest.

I forhold til dette, når på døgnet er det mørkest?

Midnatt kan ha to betydninger: Astronomisk. Det tidspunkt på døgnet som solen står lavest på himmelen i forhold til horisonten. Dette vil normalt være døgnets mørkeste tidspunkt, og klokkeslettet vil være avhengig av lengdegraden, den tidssone som gjelder for stedet, og eventuell «sommertid».

By Gerstner Haider

Hvor mye lysere hver dag 2022? :: Hvordan ta screenshot med Samsung S20?
Nyttige lenker