Hjem > H > Hvem Grunnla Tønsberg?

Hvem grunnla Tønsberg?

Byen vokser fram

Snorre Sturlason forteller at Harald Hårfagre var i Tønsberg, «der det var kjøpstad», før slaget i Hafrsfjord. Rudolf Keyser daterte slaget til 872, og på dette grunnlaget hevder Tønsberg kommune at byen er grunnlagt i 871. Det fins imidlertid ingen arkeologiske bevis som understøtter dette.

Les mer

Du kan også spørre hvem bodde på slottsfjellet?

I flere perioder under middelalderen var borgen på Slottsfjellet sentrum for kongemakt og landets administrasjon. Midt under den dramatiske borgerkrigstiden på 1100–1200-tallet ble borgen beleiret av kong Sverre og birkebeinerne. Hva er spesielt med Tønsberg? Tønsberg er en middelalderby og er regnet som Norges eldste by; ifølge Snorre var byen grunnlagt før år 871. Osebergskipet, Norges mest spektakulære arkeologiske funn, ble gravd fram i Slagendalen, og funnstedet, Oseberghaugen, er tilrettelagt for besøkende.

Ta dette i betraktning, hva er vestfold og telemark kjent for?

Mens befolkningen på 420 000 er konsentrert mot sør, finner vi store områder i nord som er utmerket for fjellturer og andre opplevelser. Fylket har et stort antall mellomstore byer. Det tidligere Vestfold er juniorpartner i det fusjonerte fylket i form av areal, men var klart større i folketall enn Telemark. Er det mye fjell i Vestfold og Telemark? Titusenvis av turgåere finner veien opp til Vestfold & Telemarks høyeste fjell, hvert eneste år. Utsikten er enorm og fra den 1883 moh høye toppen, kan en se hele 1/6 av fastlands Norge.

Hvor er skoleskipet Sørlandet?

Skipet ble bygget i 1927 og har sommeren 2021 Kristiansand som havn. SS «Sørlandet» er byggenummer 1 fra Høivolds Mek. Verksted i Kristiansand. Man kan også spørre hvilke byer tilhører sørlandet? Store byer : Kristiansand, Arendal, Grimstad, Mandal, Vennesla, Søgne, Farsund, Lillesand, Flekkefjord, Lyngdal, Risør, Tvedestrand, Songdalen, Kvinesdal, Froland, Lindesnes, Birkenes, Evje og Hornnes, Gjerstad, Marnardal, Vegårshei, Åmli, Sirdal, Audnedal, Hægebostad, Valle, Bygland, Iveland, Bykle og Åseral.

Hvor starter Sør Norge?

Sør-Norge brukes ofte som en betegnelse på Norge sør for Nordland fylke, og består av landsdelene Trøndelag, Vestlandet, Sørlandet og Østlandet. Folk spør også er vestfold et fylke? Vestfold er eit tidlegare fylke i Noreg. Det grensa i nord og nordvest til Buskerud og i vest til Telemark. Fylket var det nest minste i Noreg i areal, men var også fylket med den tredje høgaste folketettleiken i landet. Den største byen i fylket var Sandefjord.

Folk spør også hvor mange bor det i vestfold og telemark?

Vestfold og Telemark er landets sjette største fylke med nær 422 000 innbyggere.

By Jolenta Stelter

Hvor er hjem knappen på en iPhone? :: Hva er gamle Vestfold?
Nyttige lenker