Hjem > H > Hvordan Sette Apostrof?

Hvordan sette apostrof?

Tegnet apostrof får du skrevet ved å holde Alt-tasten nede mens du taster 0146 på det numeriske tastaturet (alt-m på Mac). Apostrof skal se ut som et hevet komma.

Les mer

Deretter, når skal man bruke apostrof?

Apostrof ( ' eller ' ) er et skrifttegn. Apostrof brukes vanligvis i norsk for å skille to vokaler (mest i utenlandske navn) og for å vise at en del av et ord er utelatt i dagligtalen. Folk spør også har de a i sverige? Svensk har derimot Å – Ä – Ö!

Angående dette, hvordan endre taster på tastaturet?

Du går til systemvalgene, velger tastatur og modisfiserer det derfra. Vil du har mer omfattende muligheter til å endre på alle tastene på tastaturet, kan du prøve programmet Karabiner. Dette lar deg endre tasteoppsett, lage makroer og slikt. Følgelig, hvordan skrive tysk dobbelt s på pc? ß på datamaskiner

Majuskelen ẞ kodes som U+1E9E. På Windows-systemer kan ß bli skrevet ved å holde inne Alt-tasten og taste 225 på det numeriske tastaturet. På OS X skrives den med Option-tasten+S.

Du kan også spørre hvordan skrive a på pc?

De «svenske» tegnene ö og ä skriver man ved først å trykke på tasten med tødler (på norske tastatur til høyre for å-tasten) og dernest på a eller o. Hvordan bruke tankestrek i setning? Foran replikker (direkte tale) kan vi bruke tankestrek (også kalt replikkstrek). – Pettersen, ropte hun, – kom inn og få kaffe. Tankestrek brukes for å angi ytterpunkter i tid og rom, tallområder og forhold mellom motpoler, partnere o.l. Streken svarer i slike tilfeller til fra til, mellom og.

Når skal man bruke tankestrek?

Tankestrek er aldri obligatorisk, men et tegn man kan bruke etter behov (ingen ord i ordbøkene er ført opp med tankestrek i skrivemåten). Vi kan bruke tankestrek for å markere innskudd, tillegg og avbrytelser, for å angi forhold mellom ord(grupper) og foran replikker (direkte tale). Deretter, hvordan skrive en replikk? Replikkstrek. Vi kan benytte tankestrek/replikkstrek i stedet for anførselstegn ved direkte tale. Den skal ha ett mellomrom mellom seg og teksten som kommer etter.

Deretter, hva heter de ulike tegnene?

Tegn

  • Aksentteikn.
  • Apostrof.
  • Bindestrek.
  • Hermeteikn.
  • Kolon.
  • Komma.
  • Punktum.
  • Semikolon.

By Jesselyn

Hvor er ?- Appen? :: Hvordan få tøddel over o på PC?
Nyttige lenker