Hjem > H > Hvilken Bydel Er Ullern?

Hvilken bydel er Ullern?

Bydel Ullern er en administrativ bydel i Oslo. Den har 34 569 innbyggere (per 1. januar 2020) og et areal på 9,4 km². Bydelen ligger vest i Oslo, med Lysakerelven og Bærum kommune i vest, bydel Frogner i sør og øst og bydel Vestre Aker i nord.

Les mer

Derav, hva betyr ullern?

Strøket ligger vest for Hoff og Skøyen, øst for Bestum og syd for Ullernåsen og Montebello. Navnet kommer fra Ullern gård, guden Ull + vin (eng). Ullern ble utparsellert og utbygget på første halvdel av 1900-tallet. Hvor mange bor på Skøyen?

GeografiAntall
20002016
Montebello-Hoff6 2907 500
Skøyen6 3108 293
Bydel Ullern26 60832 757

Ta dette i betraktning, når ble aker en del av oslo?

Artikkelstart. Aker er et tidligere herred i Akershus fylke, fra 1948 en del av Oslo. Hvor ligger Vestre Aker? Bydel Vestre Aker ligger vest i Oslo og det bor ca. 49 000 innbyggere her. Bydelen grenser mot Nordmarka og Bærum med kort vei til sentrum.

Hvilken bydel er Majorstua?

Ved bydelsreformen 1. januar 2004 ble de tidligere bydelene Uranienborg-Majorstuen og Bygdøy-Frogner (minus øyene i Oslofjorden) slått sammen til nåværende bydel Frogner. Også, hvilken bydel tilhører mortensrud? Mortensrud er et boligområde som ligger nord i østdelen av Bydel Søndre Nordstrand i Oslo.

Hvilken bydel tilhører Marienlyst?

Marienlyst er et boligstrøk i bydelene St. Hanshaugen og Frogner i Oslo. Hvem eier Skøyen Hovedgård? Dagens eier, Tore Aksel Voldberg, kjøpte tunet og parken i 1996. Han har siden gjennomført en rekke restaureringsarbeider. Hageanlegget er utformet i engelsk landskapsstil og var på «Gamlekonsulens» tid adskillig større enn i dag.

Derav, hva betyr skøyen?

Store boligområder i nord ble utbygd i 1980-årene. Skøyen hovedgård er en herregård som har vært på private hender helt opp til våre dager. Navnet kommer av norrønt Skoðin, et vin-navn hvor første ledd er uforklart.

By Dario Kridel

Hvordan legge til notater på skrivebordet Mac? :: Er GMT og UTC det samme?
Nyttige lenker