Hjem > H > Hvilke Deler Består Den Tredelte Hjernen Av?

Hvilke deler består den tredelte hjernen av?

Den «tredelte» hjernen

Modellen ble først introdusert av MacLean i 1990. Modellen deler hjernen i overlevelseshjernen, emosjonshjernen og logikkhjernen, og vektlegger at hjernens utvikling skjer nedenfra og opp.

Les mer

I forhold til dette, hva er et nevron?

Nerveceller, eller nevroner, er celler i nervesystemet. Nerveceller finnes både i sentralnervesystemet (hjernen og ryggmargen) og i det perifere nervesystemet (nervene som går ut i kroppen). Nervecellene er spesialiserte til å motta og sende nerveimpulser, det vil si elektriske signaler. Tilsvarende, hva er oppgaven til midthjernen? Hjernestammen inneholder mange kjerner som styrer livsviktige funksjoner, slik som respirasjon, hjerteaktivitet og blodsirkulasjon. Dessuten finner vi her kjerner som styrer motorikken og det autonome nervesystemet og som sender nervefibrene via hjernenervene.

Ta dette i betraktning, hvor er det indre øret?

Menneskets ytre øregang er bygd på et delvis brusket skjelett, mens den indre delen ligger inne i tinningbeinet. Gangen er kledd av tynn hud som inneholder tallrike kjertler som avsondrer gulbrun, klebrig ørevoks, og blir med alderen gjerne forsynt med hår. Hva består det indre øret av? Det indre øret består av et komplisert system av væskefylte kanaler i tinningsbensklippen, også kalt labyrinten. Alle delene står i forbindelse med hverandre, men delt i tre hoveddeler: Sneglehuset (lat. cochlea) – ivaretar hørselssansen.

Hva er det indre øret?

Det indre øret hos pattedyr muliggjør hørsel og bidrar til balansesansen. Det består av labyrinten og sneglehuset. Hva er sentralnervesystemet bygd opp av? Sentralnervesystemet består av hjernen og ryggmargen, i motsetning til det perifere nervesystemet som omfatter hjernenervene og ryggmargsnervene. Sentralnervesystemet er omgitt av kraniet (skallen) og ryggsøylen som beskyttelse.

Hvor ligger synssenteret i hjernen?

Synssenteret. Synssenteret ligger hovedsakelig på innsiden av bakhodelappene, i furen mellom de to hjernehalvdelene, men strekker seg også helt rundt den bakerste delen av hjernen. Hvordan skjer en refleks? En refleks er en ufrivillig reaksjon på en sensorisk stimulering (sanseopplevelse) og formidles via nervesystemet. Reflekser er medfødte reaksjoner på bestemte stimuli og trenger derfor ikke læres. Legger man for eksempel hånden på en varm kokeplate, vil man automatisk trekke hånden til seg (tilbaketrekningsrefleksen).

Ta dette i betraktning, hvilke to typer sanseceller finner vi i netthinna?

Det finnes to typer av lyssensitive synsceller i netthinnen – staver og tapper. Stavene kan registrere forskjellen i lysstyrke og hjelper deg å kunne se i svakt lys eller mørket. Største delen av vårt perifere syn utgjøres av staver. I tappene sitter vårt farge- og detaljsyn.

By Margaretta Hillan

Hvem selger Mulberry i Norge? :: Hvor registreres hodets bevegelser?
Nyttige lenker