Hjem > H > Hvordan Ble Athene Født?

Hvordan ble Athene født?

Zevs var oppsatt på å bevare sin makt og slukte derfor Metis. Da tiden var inne, tilkalte han smedguden Hefaistos (eller Prometheus) som kakket ham i hodet, og ut sprang barnet: den fullt bevæpnede Athene.

Les mer

Angående dette, hvordan startet antikken?

Man regner gjerne med at antikken innledes i Hellas ved overgangen fra bronsealder til jernalder, omkring år 1000 fvt., og avsluttes med det vestromerske keiserrikets undergang i år 476 evt. Angående dette, hvordan kan gudinnen vise seg? Gudinner kan avbildes på mange ulike måter, både som vakre kvinneskikkelser, som fryktinngydende vesener, som hinduismens Kali, eller som krigere med våpen i hånd, som den vestsemittiske Anat. Gudinnenes makt og rolle kan også uttrykkes gjennom hennes typiske symboler, eller sammen med hennes spesielle dyr.

Hvordan skapte Odin mennesket?

I Ginnungagap slikket Audhumbla frem Bure, far til Bor, som ble stamfar til æsene. Bors sønner, Odin, Vilje og Ve, drepte Yme og skapte verden av Ymes kropp. De skapte også menneskene av to trestammer de fant på stranden og gav liv. Også, er mytologi religion? Mange myter, som eksempelvis rituelle myter, har åpenbart religiøse sider. Religion uten myter finnes knapt. Mytologi er likevel ikke synonymt med religion, men forholdet mellom religion og mytologi avhenger av hvilken definisjon av myte som benyttes.

Deretter, hva myte?

En myte (fra gresk μῦθος mythos, 'tale', 'fortelling', 'muntlig beretning') er en kulturell eller religiøs fortelling, en betegnelse for muntlig overleverte forestillinger om for eksempel guder, naturmytiske vesener eller verdens opprinnelse, som ofte strekker seg tilbake til førhistorisk tid. Hvem drepte Midgardsormen? Under Ragnarok kommer Midgardsormen opp på land, og bukter seg over åker og eng. Da skal Tor kjempe mot den, og drepe den.

Følgelig, hva heter treet i gresk mytologi med frukt som gir en behagelig døsighet?

Lotustreet (gresk: λωτός, lōtós) er i henhold til gresk mytologi en plante som bærer en frukt skal ha gitt en behagelig døsighet. Det er to henvisninger til planten i antikkens litteratur. Også, hva heter alle gudene?

GuderGudinner
ApollonHermesAfrodite
AresPanArtemis
DionysosPosseidonAthene
HadesZevsDemeter

Hva heter byen Athens beskytter?

Opprinnelse og bakgrunn

En vet ikke sikkert hva navnet kommer av, men grekerne trodde selv at den var oppkalt etter sin beskytter, gudinnenen Athene, men det er like sannsynlig at gudinnen fikk sitt navn fra byen. Myten sier at Athene konkurrerte med Poseidon om å bli skytsguddom av Athen.

By Alistair Silverhorn

Hvem er familien Braude? :: Hva kalles gudenes føde i gresk mytologi?
Nyttige lenker