Hjem > H > Hvordan Så Eplefrø?

Hvordan så Eplefrø?

Du bør sette flere kjerner samtidig, for sannsynligvis kommer ikke alle kjernene til å spire. Plant hvert frø i hver sin lille potte som du fyller med såjord. Eventuelt kan du bruke en blanding av blomsterjord og sand. Så bør pottene med kjernene få stå et lyst sted i romtemperatur, da vil de trives best.

Les mer

Hvor kommer eplene fra?

Opprinnelig kommer eplet fra Asia og frukten kjenner vi jo fra bibelhistorien, der Eva frister Adam med en frukt fra kunnskapens tre. Eplet har i uminnelige tider vært symbolet for denne frukten. Eple har et tynt spiselig skall som kan ha grønn, gul, gulrød, rød eller kombinasjoner av dette som farge. Hvordan vokser epler? Eplet vokser på et epletre, som også kalles for hageeple. Treet blir ca. 5–12 meter høyt, og det blomstrer fra mai til juni. Den dag i dag er det usikkert når epletreet kom til Norge.

Folk spør også hvordan kom epler til norge?

For nordboere ga eplet muligheter til å spise frukt, noe som ellers var forbeholdt folkeslag lenger sør. Epler ble spist av vikingene, og fra 1700-tallet ble epledyrking en viktig næring i lune bygder og i liene ved vestlandsfjordene. Kan man plante bare et epletre? Epletrær er enkle å dyrke og det finnes sorter som er hardføre nok til at de kan dyrkes i store deler av landet. Husk bare på at epletrær trenger en annen sort epletre for bestøving. Man trenger med andre ord to ulike epletrær.

Hvor mange frø har et eple?

Frukten er en kjernefrukt med 3–5 kammer som hver har 1–2 svarte eller brune frø. Folk spør også når kommer norske epler i butikken? Epler holder seg godt i romtemperatur, men enda lenger i kjøleskap. Smaken kommer best frem når eplene har romtemperatur. Epler er tilgjengelig i juli, august, september, oktober, november.

Dessuten, hvilket språk kommer eple fra?

Noen lingvister mener derfor at eple er et eldgammelt lånord fra et forsvunnet europeisk språk. På latin heter eple malum og epletre malus. Disse ordene kommer fra en annen indoeuropeisk rot *mal-, sammenlign gresk melon («frukt»), hettittisk mahlas («vinmark») og slavisk malina («bringebær»). Hvordan oppbevare epler fra hagen? Epler tåler ikke å fryse, men lagres best ved temperaturer ned mot null. Det er viktig å lagre eplene på et kjølig, mørkt sted med rikelig fuktighet. En kjeller med ventilasjon er egnet for dette. Hvis det er for lite fuktighet, kan du øke fuktigheten ved å sette beholdere med vann der eplene lagres.

Deretter, hvor gammelt blir et epletre?

Vi snakker med andre ord om cirka 30 år uten beskjæring. For å få treet tilbake til «god gammel form», må vi derfor beregne å bruke litt tid. En gradvis beskjæring over tre år anbefales. Årsaken til at ikke alt kan beskjæres på en gang, er at da vil treet rett og slett få skikkelig sjokk.

By Selby

Hvor mange epler på et tre? :: Hvordan se gamle minner på Facebook?
Nyttige lenker