Hjem > H > Hvordan Hilste Vikinger?

Hvordan hilste vikinger?

Ved å vise en utstrakt hånd med tom håndflate, gjorde den hilsende det tydelig at han eller hun ikke bar sverd eller andre våpen og derfor utelukkende kom med fredelige hensikter. Håndtrykket eksisterte imidlertid lenge før vikingene tok hverandre i hånden.

Les mer

Er norrønt og gammelnorsk det samme?

I Norge har betegnelsen også blitt brukt om middelalderspråket i landområder som ble befolket fra Norge i vikingtiden. Dette fellesspråket kalles nå til vanlig norrønt på norsk, et begrep som dekker både gammelnorsk og gammelislandsk. Man kan også spørre er islandsk det samme som gammelnorsk? Islandsk er det nordiske språket som har endret seg minst fra norrønt. Islendingene har en lang skrifttradisjon, og de er stolte av språket sitt. Denne sterke identiteten til språket gir seg utslag i at islendingene er kritiske til importord.

Hva skrev vikingene om?

Vikingane skreiv ved å skjera runene inn i tre, bein eller stein. Rette strekar er lettare å skjera enn krumme strekar. Hvor kom de første vikingene fra? Vikingene [viking], av norrønt víkingr, var sjøfarere fra området som i dag kalles Skandinavia. I den sene jernalderen deltok vikingene i landnåm, plyndring, militære ekspedisjoner og handelsvirksomhet langs kyster og elver vestover, sørover og østover i Europa fra omkring år 800 og frem til slutten av 1000-tallet.

Og et annet spørsmål, hvor stor var vikingene?

Historisk sett har det også vært store svingninger. I bronsealderen var vi forholdsvis høye, men i vikingtiden var menn i gjennomsnitt bare 171 cm høye mens kvinnene var 158 cm. Også, er norrønt og islandsk det samme? Islandsk har mye til felles med norrønt språk slik det ble snakket i Norge frem til cirka 1200-tallet. Moderne islandsk preges av en konservativ språkpolitikk, med vekt på språkrøkt og nyorddannelse.

Deretter, hva er kasus norrønt?

Norrønt har fire kasus: Nominativ, genitiv, dativ og akkusativ. Det har alle de tre grammatiske kjønnene, men bare to tall: entall og flertall. Som i flere andre germanske språk skiller man mellom svak og sterk bøyning av substantiver og adjektiver. Derav, hvorfor forsvant norrønt språk? Med reformasjonen ble dansk administrasjons- og kirkespråk, og dermed døde norrønt raskt ut som et skriftlig språk. Muntlig levde det videre i dialektene, men også disse ble utsatt for sterk påvirkning fra dansk. Elementer fra norrønt språk kan gjenkjennes i enkelte dialekter, f.

I forhold til dette, hvilken rolle spiller island i den norrøne litteraturhistorien?

Hvilken rolle spiller Island i den norrøne litteraturhistorien? Norrøn litteratur ble først nedskrevet på 1200-tallet av prester og munker på Island. Det var flere kjente diktere og fortellere fra Island i den norrøne perioden. Islenderen Snorre Sturlason skrev Heimskringla og den yngre Edda.

By Rodge

Er islandsk og færøysk samme språk? :: Hvordan snakket nordmenn i dansketiden?
Nyttige lenker