Hjem > H > Hvilke Ulike Verdensspråk Har Vi?

Hvilke ulike verdensspråk har vi?

Folk flest bor i Kina, og snakker deretter.

  1. Kinesisk (mandarin) - 1,12 milliarder. Og tro ikke at språket begrenser seg til Kina og dalstrøkene sydenfor.
  2. Engelsk - 480 millioner.
  3. Spansk - 332 millioner.
  4. Arabisk - 235 millioner.
  5. Bengali - 189 millioner.
  6. Hindi - 182 millioner.
  7. Russisk - 180 millioner.
  8. Portugisisk - 170 millioner.

Les mer

Så, hvilke språk er verdensspråk?

Verdensspråk er et språk med høy politisk og kulturell status som brukes i internasjonalt samkvem. I vår tid er det særlig engelsk som har denne stillingen, men også russisk, fransk, spansk og arabisk har det til en viss grad. I eldre tid hadde latin en tilsvarende posisjon. Tilsvarende, hva er verdens enkleste språk? Letteste språk:

Mandarin, fordi det er så regelmessig og lett å uttale.

Deretter, hvilke språk er mest brukt?

NummerSpråkAntall språkbrukere i millioner
1kinesisk1197
2spansk406
3engelsk335
4hindi260
Følgelig, hvilket språk er mest utbredt i midtøsten? Arabisk snakkes mest i Midtøsten og Nord-Afrika. Arabisk har mange dialekter og er det hellige språket til Islam. Hindi er det fjerde største språket i verden, med over 310 millioner som snakker det som morsmål.

Deretter, hvor mange fransktalende land er det i verden?

Utbredelse og bruk. Fransk er offisielt språk i over 30 land, er et av FNs offisielle språk, og tales av i underkant av 300 millioner mennesker som første eller annet språk på fem kontinenter. Hvor mange språk finnes det i verden? Ut av disse nesten 7000 språkene, snakkes bare 230 av dem i Europa mens over 2000 er omtalt i Asia. I Papua-Ny Guinea, et lite Oseania land med om lag 3,9 millioner innbyggere, kan et imponerende antall på over 830 forskjellige språk finnes. Vi kommer ikke til å gå gjennom alle de 6900 språkene.

Tilsvarende, hvordan ble engelsk et internasjonalt språk?

Men tidlig på 1600-tallet begynte England å interessere seg for handel og kolonisering, og i takt med at engelskmenn emigrerte og etablerte kolonier under fjerne himmelstrøk, ble også språket de snakket, spredd over store deler av verden. Hvor mange snakker kinesisk? Om lag 885 millionar menneske har mandarin som førstespråk, og 178 millionar har det som andrespråk. Kring 870 millionar bur i Folkerepublikken Kina. Språket blir òg talt i Indonesia, Malaysia, Singapore, Taiwan og mange andre stader i verda. Det har fleire talarar enn noko anna språk i verda.

Folk spør også hvor mange snakker italiensk i verden?

Artikkelstart. Italiensk er et romansk språk som snakkes av anslagsvis 65 millioner mennesker, de aller fleste i Italia. Italiensk har offisiell status i Italia, Sveits, San Marino og Vatikanstaten og snakkes av minoriteter i enkelte av Italias naboland, som Frankrike, Slovenia og Kroatia.

By Corrie Huseby

Hvor mange språk bør man kunne? :: Hvilken lader følger med iPhone 11?
Nyttige lenker