Hjem > H > Hvordan Skrive N Med Bølge?

Hvordan skrive n med bølge?

Windows-brukere må holde inne alt+0209 eller alt+0241 på nummertastaturet til (vanligvis) høyre. På noen tastatur, for eksempel i Spania, har man en egen knapp til ñ, mens i andre, for eksempel Norge, må man trykke Alt Gr + ~ + n.

Les mer

Hvorfor snakker de spansk i Latin Amerika?

Spansk ble spredt videre til Amerika foruten også til Afrika og Asia og stillehavsområdet med utbredelsen av det spanske imperiet i tiden mellom 1400- og 1800-tallet, og hvor ble det viktigste språket i administrasjon og handel. Dessuten, hvordan uttaler man mallorca? Den riktige uttalen krever at «ll» uttales som «y», noe som ikke var lett for britene. I stedet for å si Mallorca så sa de Majorca, og ordet fanget. Så Majorca er i utgangspunktet den anglikiserte versjonen av det katalanske ordet Mallorca, som er det gyldige navnet på øya.

Hvordan få spanske tegn på pc?

PC/Windows

  1. Gå til Kontrollpanel – Endre visningsspråk – Fanen Tastatur og språk.
  2. Klikk Endre tastaturer.
  3. Velg språket du vil skrive på. Kommer ikke språket opp, kan du velge Legg til … og installere det språket du ønsker.
  4. Klikk OK.
Følgelig, hvordan få a med tødler? Om aksenttegn, apostrofer og anførselstegn
  1. trema, også kalt tødler, to prikker ved siden av hverandre over bokstaven, lages med TREMA eller ALT+0168.
  2. cirkumfleks, også kalt tak, møne eller hatt, en vinkel med spissen opp, en slags "v på hodet" over bokstaven, lages med SKIFT+TREMA eller ALT+0094.

Hvordan få Tilde?

Tilde på tastaturet

Dersom du ikke finner tegnet på ditt tastatur, kan du holde Alt-tasten nede mens du skriver 0152 på det numeriske tastaturet.
Også, hvordan lage o med to prikker over? De «svenske» tegnene ö og ä skriver man ved først å trykke på tasten med tødler (på norske tastatur til høyre for å-tasten) og dernest på a eller o.

Deretter, når kom spanjolene til sør-amerika?

Fra Panama drog erobreren Francisco Pizarro med sitt felttog og underla seg det høyt utviklede Inkariket i tidsrommet 1531–1534. Fra Atlanterhavssiden ble det nåværende Argentina og Paraguay underlagt den spanske kronen. Den spanske koloniseringen ble fullbrakt med Chile i 1553. Også, hvilke andre språk snakker urbefolkningen i latin-amerika? I de senere tiårene har flere språk, særlig i Sør-Amerika, fått økende utbredelse og anerkjennelse. Guaraní er offisielt språk i Paraguay, quechua i Peru og quechua og aymara i Bolivia, alle ved siden av spansk.

Hvilken språkfamilie hører spansk til?

Spansk er et språk som hører til de romanske språkene i den indoeuropeiske språkfamilien. Sammen med portugisisk, galicisk og katalansk tilhører det den vestromanske, herunder den ibero-romanske språkgruppen.

By Hildegaard Vanuden

Hvor mange regioner er det i Spania? :: Hvor mye koster det å ringe med kontantkort?
Nyttige lenker