Hjem > H > Hva Skjer Hvis Dronningmaur Dør?

Hva skjer hvis Dronningmaur dør?

Det er også sentralt for samfunnet at dronningen utskiller et feromon som hindrer arbeiderne i å oppfostre nye dronninger. Når hun dør mangler dette stoffet, og arbeiderne går i gang med å fore opp nye arvtagere.

Les mer

Hvem graver hull i maurtuer?

- Det er grevlingen som graver seg inn og ødelegger maurtuene. Her i nærheten av hvor jeg bor, er alle maurtuer ødelagt. Det er m,masse grevling. De leter etter mat – og inne i tua er det masse «snadder», sier Aalmo. Hvordan finne ut hvor nord er? Tenk deg en linje midt mellom 12-tallet og timeviseren. Om sommeren (når det er sommertid) må du tenke deg linjen mellom timeviseren og 1-tallet, ikke 12-tallet. Dersom klokken er mellom 06.00 og 18.00, viser denne linjen sør. Dersom klokken er mellom 18.00 og 06.00 viser linjen nord.

Ta dette i betraktning, hvor vokser mose?

Mosene vokser i fuktige områder, koloniserer fjell og naken jord og ved som formuldes. De fleste tåler uttørking, de utnytter luftfuktigheten, men er avhengig av nedbør. Trives i milde fuktige omgivelser, hvor de danner matter og tuer som dominerer bunnsjiktet. Ørken og stepper mangler moser. Folk spør også hvilken retning ligger maurtua? Går du i skogen og finner ei maurtue, vender den som regel mot sør. Grunnen til det er at maurtua da får tilført mest varme fra sola. Klokka 12 på dagen står sola rett i sør.

Derav, hvor mye kan en maur løfte?

Oppslagsverk vil fortelle deg at en arbeidsmaur kan bære 10–50 ganger sin egen vekt. Overført på en "olympisk" vektløfter vil det si at han kan løfte opptil fem tonn på strak arm. Men samtidig er det gjort observasjoner av maur som har båret en liten fuglunge – kanskje 1000 ganger tyngre enn seg selv. Og et annet spørsmål, hvordan holde maur unna? Bruker du eddik i rengjøring av gulv og skap, finner du kjapt ut at insektene ikke liker lukta. Du kan også helle litt rundt der hvor mauren kommer inn i huset. Du kan også bruke en sprayflaske med eddik/vann eller eddik/oppvaskmiddel som zalo og spraye i hjørner og andre steder hvor mauren liker seg.

Hvordan bli kvitt en maurtue?

Kanel, pepper og kaffegrut kan ofte holde maur i sjakk en stund. Et par vaktler i bunnen av drivhuset kan hjelpe å holde maur bestanden nede. Å strø salt rundt maurtuen kan i noen tilfeller få mauren til å trekke seg. Hell fin sand direkte i maurtuen – og bruk det i fugene mellom stein fliser ute. Hvilke dyr roter i maurtuer? Reparerer tuene

Naturen er i sitt mangfald både brutal og mild. Og det er ikkje berre spett, men også hjort, bjørn og elg som kan gå laus på maurtuer og forsyne seg av dei små krypa som ligg i dvaleliknande tilstand. – Når større dyr er på ferde, blir tuene verkeleg ramponerte.

Hvilken vei er nord?

På kompasset er nord gitt ved retningen 0 eller 360 grader, 0 eller 400 gon. Dersom man er vendt øst, er nord retningen til venstre.

By Leontyne

Hvilke hovedtyper og sjangre finner vi innen film? :: Hva betyr sjømerker?
Nyttige lenker