Hjem > P > På Hvilken Grad Ligger Trondheim?

På hvilken grad ligger Trondheim?

Geografiske koordinater TrondheimBreddegrad: 63.4346, Lengdegrader: 10.3985 63° 26′ 5″ Nord, 10° 23′ 55″ Øst
Overflate Trondheim34.224 Hektari 342,24 km²
Høyde Trondheim1 m
Klima TrondheimSubarktisk klima (Klimaklassifisering av Köppen: Dfc)

Les mer

Hvilke byer ligger på samme breddegrad?

– Bergen og Sibir ligger på omtrent samme breddegrad. Hvilke breddegrader ligger Norge mellom? Litt omtrentlig bor vi Norge mellom breddegradene 58°N i sør og 71°N i nord. Helt vest i Norge er lengdegradene 4°Ø, ,mens de er 31°Ø i Øst Finnmark.

Ta dette i betraktning, hvor langt er det mellom hver breddegrad?

Avstanden mellom hver grad blir da i gjennomsnitt 111,1 kilometer (km), men siden Jordens omkrets ikke er helt sirkulær, varierer avstanden noe etter distansen fra ekvator. Avstanden mellom breddegradene varierer fra 110,6 til 111,7 km. I forhold til dette, hva er utm 33? Norge strekker seg fra sone 31 til sone 36. Men til daglig brukes ikke alle sonene: UTM 32: Sør-Norge nordover til og med Nord-Trøndelag. UTM 33: Nordland og Troms.

Du kan også spørre hvilket koordinatsystem gps?

Geografiske koordinatsystemer

Et geografisk koordinatsystem angir dermed posisjon på den tredimensjonale ellipsoiden, og systemet kan da bare vises uforvrengt på en tredimensjonal sfære. Geografiske koordinatsystemer er gjerne navngitt etter de datum de er basert på. Eksempler er WGS84 (GPS), ETRS89 (Euref89) og ED50.
Hva er UTM? UTM - Universal transverse mercator

Som offisiell kartprojeksjon i EUREF89 bruker vi UTM, Universal transverse mercator. UTM er ein Gauss-Krüger-projeksjon med 6° sonebreidde.

Hvordan bruke kartreferanser?

De to første tallene forteller deg at du skal finne linjen øverst eller nederst på kartet med tallet 09. Hver rute er delt opp i 10. Det vil si at det neste tallet som er 8 ligger 800 meter til høyre fra 09 linjen eller 8 tideler på kartet. De neste to tallene (31) finner du lengst til venstre eller høyre på kartet. Hva er datum i et kart? Et geodetisk datum er et referansesystem for målinger i landmåling, geodesi og navigasjon. Datumet danner grunnlaget for koordinater og høydeangivelser på kart. Gjennom å velge et datum knytter man en forbindelse mellom kartet og den virkelige verden. Et datum kan gjelde for et land, en verdensdel eller hele verden.

Følgelig, hvordan lese kompass?

Hold det vannrett i hånden. Snu deg og kompasset slik at kompassnåla ligger inne i kompasshusets nordpil. Pass på at den røde delen av kompassnåla peker mot N-merket inne i kompasshuset. Marsjretningspila peker nå i den retningen du skal gå.

By Cowie

Hvordan finne sted ved hjelp av koordinater? :: Hvilken breddegrad ligger Paris på?
Nyttige lenker