Hjem > H > Hva Slags Verdier Har Vi?

Hva slags verdier har vi?

eks. kan vi skille mellom åpne/skulte, økonomiske, materielle, prinsipielle, økologiske, politiske, estetiske og moralske verdier. Eksempel på moralske verdier kan være: lykke, kjærlighet, tillit, rettferdighet, ærlighet, solidaritet og brorskap.

Les mer

Hvilke verdier verdsetter vi i Norge?

Når folk blir spurt om hvilke moralske og politiske verdier de mener rår i Norge, svarer de fleste: Politisk demokrati, likestilling mellom kjønn og likeverd mellom alle mennesker, åndsfrihet – frihet både til å ytre seg og til å utøve sin tro, toleranse og respekt, økonomisk og sosial likhet, solidaritet og aktiv Derav, hvilke normer har du? Normer kan være både formelle og uformelle. Formelle normer er typisk skrevne regler og lover. Uformelle normer er sosiale konvensjoner som ikke nødvendigvis er skrevet ned noe sted. Normene er knyttet til ulike situasjoner: Forventet oppførsel på en forelesning og i en kafésamtale er forskjellige.

Også, hvilken sammenheng er det mellom verdier og normer?

En viktig funksjon for normene er å beskytte og ta vare på det vi ser på som er viktig og verdifullt i samfunnet, våre verdier. Verdier er grunnleggende oppfatninger som styrer valgene våre, for eksempel rettferdighet, likestilling, ærlighet eller solidaritet. Hva er en verdi eksempler? Penger er et eksempel på noe som typisk blir vurdert som bare å inneha instrumentell verdi. Ting med egenverdi sies også å ha iboende verdi. Et menneske er et eksempel på noe som gjerne hevdes å ha egenverdi.

Hva er bra verdier?

Åndelige verdier er for eksempel god helse, trygghet, tillit, respekt og likeverd. Tillit og fortrolighet er nødvendig for å knytte vennskap og å få til gode samarbeid. Likeverd betyr at alle mennesker er like mye verdt. Mennesker har ulike syn på hva som er gode verdier. Hva er verdier i samfunnet? Den eksistensielle eller åndelige dimensjonen omfatter personens grunnleggende verdier, tanker om hva som gir livet mening, og religiøse eller ikke-religiøse verdensbilde. Dette inkluderer også oppfatninger om hva som skjer etter døden.

Ta dette i betraktning, hva er en typisk nordmann?

Nordmenn har alltid levd i harmoni med naturen, noe som har satt seg i den norske folkesjela. Et klima med kalde vintre og våte somre i et spektakulært landskap, har dannet grunnlaget for nordmenns oppførsel, vaner og interesser i et land hvor mange liker å være aktive og tilbringe tid utendørs. Hva mener du er typisk for norsk kultur? Det er som sagt den unike miksen av kulturtrekk som utgjør «norsk kultur». Vi kan starte med å se på noen «ting» som blir sett på som norske og som gjerne symboliserer Norge: vikinger, troll, matpakke, brunost, ostehøvel, dugnad, hytta, påskefjellet… De fleste land har noen slike najonale klisjeer.

Derav, hvilke normer har vi i norge?

Normer og regler

  • Være høflig og snill mot andre.
  • Ikke slå
  • Ikke stjele.
  • Ikke baksnakke.
  • Være ærlig og ikke jukse.
  • Ikke snike i køen.
  • Takke hvis man får noe.
  • Følge spillereglene i lek og idrett.

By Converse

Hva er normer eksempler? :: Kan man bruke kalkulator på del 1?
Nyttige lenker